Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego
Re: Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego
w ramach rozrywki i oddechu od sprawozdań rzuciłem okiem na strone ministerstwa a tam cisza w departamencie informatyki. ostatni news dotyczy ZETO i potem jak kamień w wodę. nikt więcej się nie testuje, czy już nie ma kto testować
?

Re: Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego
może nikt nie chce być badany tak \"bezstronniczo\" jak info-r ?
tyle szumu, tyle zamieszania a ludzie i tak na ich programie pracują i mają głęboko te całe świadectwa, mało tego dopoki nie bedzie rozporządzenia w sprawie homologacji to wszyscy mogą tym co pracują nadmuchać a ponieważ rozporządzenia nie widać nawet na zakręcie
to jeszcze długo będą mogli im dmuchać hahahaah i tyle nawalczyły testerki
... jak wszystko w naszym kraju zostało i to rozłożone na łopatki przez brak kompetencji smutne, ale prawdziwe.

mylisz się testerek. Popytaj u siebie w ośrodku czy nie miałeś \"magicznego\" telefonu z informacją że przypadkiem na programie określonej firmy nie możesz pracować bo nie ma zgody ministerstwa. Mnie to wali bo wiem o co chodzi ale niektóre kierowniczki ośrodków dupskami trzęsą.
jeżeli mistrzu masz racje to moim zdaniem takie panie kierowniczki powinny powiadomić o tym INFO-R plotki krążą, że ciekawe instytucje zainteresowali sprawą 

jakby panie kierowniczki mialy jaja to zglosilyby takiego delikwenta do wojewody a co on ma za podstawe prawną, żeby takie zakazy wprowadzać ? no ja bym się powoził torche 

Moze wypowie się jakas firma czy jest możliwa migracja z systemu Infor i w jakim zakresie. Nie ukrywam że jestem zaniepokojony faktem złożenia przez nich jako pierwszej firmy do przeglądu i po dwóch miesiącach nie otrzymaniu pozytywnej decyzji
Zaniepokojony taki jesteś zaniepokojony a tak mało wiesz, co i jak, więc albo dzwonimy do dwóch różnych Info-rów, albo nie słuchasz ze zrozumieniem tego co mówią w firmie. Wyraźnie podają, że jako producent przystąpią do testów po wejściu w życie rozporządzenia dotyczącego homologacji systemów do obsługi FA i że nie planują brać dalej udziału w tym całym procesie wydawania świadectw akceptacji, bo te świadectwa są, jak to ładnie napisało mpips w piśmie do Info-ra, \"tylko opinią departamentu informatyki a decyzje wydane w tej sprawie nie mają podstawy prawnej\" śmiechu więc ten cały proces jest warty (jak jesteś taki zaniepokojony to poproś Info-r o kopie tego pisma, ja już taką mam). Po tym co poczytałem w 100% popieram fakt, że olali te całe świadectwa i czekają na faktyczną homologację. Ciągnąc sprawę dalej \"zaniepokojony\" poczytaj ustawe a dowiesz się, że masz obowiązek pracować na homologowanym oprogramowaniu, czyli dopóki nie będzie rozporządzenia oraz przeprowadzonej procedury homologacji (jakoś inaczej teraz to się będzie nazywać, ale o jeden kij chodzi
) to możesz pracować na czym Ci się żywnie podoba i każdy może Ci najwyżej nadmuchać, bo nic innego zgodnie z prawem zrobić nie może i najwyższy czas przestać dawać się omamiać \"psychozie strachu\" wiadomo przez kogo rozpętanej. Jeżeli się boisz to nawet nie zaczynaj pracy na ich sofcie przecież teoretycznie jeszcze nie powinieneś wprowadzać danych, bo nie masz wniosków to o jaką migrację danych pytasz? Bierzesz program innej firmy skoro ten Ci nie odpowiada i już a nie zadajesz pytania, jakbyś co najmniej dwa lata wprowadzał dane
. Trochę dziwny ten Twój post, jakoś mało \"użytkownikowy\" a bardziej \"konkurencyjny\"

~x... bardzo ładny wywód
tylko mam pytanie do ciebie, albo raczej do info-r, czy podobnego zdania do waszego, odnośnie jakości prawnej obecnej procedury badania zgodności jest równiez DI w Ministerstwie...
bo jeśli po tych wszyskich, niewybrednych w treść, \"wycieczkach\" pod adresem DI (albo personalnie pracujących tam, domniemanych osób) oni - czyli DI - jest innego zdania odnośnie jakości wydawanych Świadectw Akceptacyjnych, to jednostki NIEZANIEPOKOJONE bieżąca sytuacją będą musiały się grubo tłumaczyć, dlaczego znając fakty (np. opublikowany raport z testów info-r) nie próbowały zabezpieczyć możliwości realizacji swoich ustawowych obowiązków,
wszak do przesyłania sprawozdań w postaci xml\'a konieczne jest posiadanie systemu komputerowego z odpowienim certyfikatem wydanym przez instytucję (MPiPS), która później przyjmie wygenerowane pliki
ponadto jeśli MPiPS byłby podobnego zdania, jak pewna wąska grupa \"pod wezwaniem\" wypowiadająca się o wadach prawnych obecnej procedury, to czy nie przerwałaby procesu wydawania Świadectw Akceptacji... chyba da się zauważyć tu rozbieżność -> procedura trwa, świadectwa są wydawane, a forum pracuje pełną parą nad pianą zamydlającą oczy
a wracając do meritum... czy któryś, z szanownych producentów potrafi robić migrację z amazisa do swojego systemu, jeśli tak, to co zmigruje i ZA ILE ? (biorąc na wzór schodzącą firmę, powinno być to 0 zł za wszystko ...
tylko mam pytanie do ciebie, albo raczej do info-r, czy podobnego zdania do waszego, odnośnie jakości prawnej obecnej procedury badania zgodności jest równiez DI w Ministerstwie...
bo jeśli po tych wszyskich, niewybrednych w treść, \"wycieczkach\" pod adresem DI (albo personalnie pracujących tam, domniemanych osób) oni - czyli DI - jest innego zdania odnośnie jakości wydawanych Świadectw Akceptacyjnych, to jednostki NIEZANIEPOKOJONE bieżąca sytuacją będą musiały się grubo tłumaczyć, dlaczego znając fakty (np. opublikowany raport z testów info-r) nie próbowały zabezpieczyć możliwości realizacji swoich ustawowych obowiązków,
wszak do przesyłania sprawozdań w postaci xml\'a konieczne jest posiadanie systemu komputerowego z odpowienim certyfikatem wydanym przez instytucję (MPiPS), która później przyjmie wygenerowane pliki
ponadto jeśli MPiPS byłby podobnego zdania, jak pewna wąska grupa \"pod wezwaniem\" wypowiadająca się o wadach prawnych obecnej procedury, to czy nie przerwałaby procesu wydawania Świadectw Akceptacji... chyba da się zauważyć tu rozbieżność -> procedura trwa, świadectwa są wydawane, a forum pracuje pełną parą nad pianą zamydlającą oczy
a wracając do meritum... czy któryś, z szanownych producentów potrafi robić migrację z amazisa do swojego systemu, jeśli tak, to co zmigruje i ZA ILE ? (biorąc na wzór schodzącą firmę, powinno być to 0 zł za wszystko ...
jakaś dziwna cisza może któraś z firm by się coś wypowiedzieła chca przejąć ośrodki INFORA
Oprócz Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego - Oprogramowanie przeczytaj również:
rozliczanie faktur
system zarzadzania obiegiem dokumentow za darmo
zmiany do programu Pomost
rozliczanie faktur - dożywianie w szkole
do Sygnity
program do obsługi pomocy społecznej
Helios
Korekta ZC
pakiet DPP001 do SR
Elektroniczny system obiegu dokumentów