Z calym szacunkiem: jakby dyrektor z recyclingu byl taki naprawde dobry to nie bylby naprawde na wylocie, a opinia pracownikow nie ma tu NIC do znaczenia. W kazdym badz razie pokerowo to teraz karta bita a nie bijaca.
Racja Yurek. I nie dopuściłby do takiego burdelu jaki jest teraz z programami. Upatrzyłem sobie jeden program i nie wiem czy brać czy nie. Co z tego że programy dostały akceptację, jak niedługo może wejdzie rozporządzenie i będą musiały przechodzić kolejne testy ? A co jak program który ma teraz akceptację, nie dostanie później homologacji ? I odwrotnie ?
Masz racje ~mistrzu przeoczyłeś tylko jedna z tych czterech firm ma wiekszą szansę przejścia ponownie pozytywnie przegląd niż firma która nie otrzymała do tej pory akceptacji pozytywnej. Nie wiem o jakim burdelu mówisz bo 4 firmy już świadectwo przeglądu posiada i dwie firmy które są w procesie przeglądu jedna od 5 maja druga od 31 lipca
xyz: tak jak pewnośc,i co do stałości posad w mpips nie należy mieć także pewności, że ten co dostał akceptacje ma większe szanse na otrzymanie homologacji niż ten co jej nie dostał, zwłaszcza że sprawa tego, co nie dostał zaczyna zataczać coraz szersze kręgi a dwa stanowiska testerów już znikły ze strony www.politykaspoleczna.gov.pl przypadek?
xyz - co z tego że mają przeglądy ? Jak wyjdzie rozporządzenie to będą musiały być przetestowane jeszcze raz - chyba że ministerstwo na krzywy ryj da homologację na zasadzie - była akceptacja, to dajemy i homologację. Wtedy ok. A jak nie to firma znowu idzie na testy i co w przypadku jak obleją ? Masz oprogramowanie z atestem i bez homologacji ? Cos tu pokręcone
@Yurek: bylbym ostrozny z definiowaniem kto jest na wylocia a kto nie kiedy pracowalem w TBD przez pare lat wspolpracowalem z ludzmi o ktorych na okraglo mowilo sie ze sa \"na wylocie\" a ktorych nie zmogl nawet PiS
@Yurek: bylbym ostrozny z definiowaniem kto jest na wylocie a kto nie: Kiedy pracowalem w TBD przez pare lat wspolpracowalem z ludzmi o ktorych na okraglo mowilo sie ze sa \"na wylocie\" a ktorych nie zmogl nawet PiS
a ja obstawiam, że Dyr. B zostanie i będę trzymał za niego kciuki, bo szkoda gościa, żeby wylecieć za jedną, czy drugą panienkę, której się wydaje, że dużo może a swoje braki przykrywa rodzinnymi układami. Moim zdaniem gość o jego doświadczeniu powinien zrobić sobie porządek, zmienić kadrę na wykształconą i znającą się na rzeczy a zacząć od tych co się najładniej do niego uśmiechają a za plecami szkrobią donosy
Na stronie https://www.politykaspoleczna.gov.pl/index.php?gid=132 pisze Ministerstwo, że \"...Wybór oprogramowania leży po stronie użytkowników końcowych czyli urzędów gmin realizujących świadczenia z funduszu alimentacyjnego, a Świadectwo Akceptacji może pomóc w podjęciu tej decyzji...\" a na stronie https://www.politykaspoleczna.gov.pl/index.php?gid=134 INFO-R jest wymieniony jako dostawca. Z tego wszystkiego wynika, że program świadectwo może mieć, ale nie musi bo to tylko opinia departamentu oparta na projekcie rozporządzenia; decyzja należy do nas użytkowników, czyli nikt nie może mi ani nakazać ani zakazać pracować na jakimkolwiek programie i pa. Sprawa jasna i klarowna, pracuję na tym co mi odpowiada a nie na tym, co jest \"wskazane\".
do nowego: jak widać jedna z tesdterek znowu wróciła do łask i ponownie jest na stronie, mało tego jedna awansowała na \"specjaliste\" ciekawe od czego specjaliste hahaha od \"segregowania\" rynku oprogramowania? najśmieszniejsze jest to, że koniec końców i tak nikt nie przejął się tymi testami a ministerstwo tak się starało