Świadectwo Akceptacji dla Oprogramowania do Obsługi Funduszu Alimentacyjnego - Oprogramowanie

Strona 6 z 27    [ Posty: 265 ]

Napisano: 11 cze 2008, 21:59

Do kultury osobistej : przytaczam art 6 ust 6 regulaminu:

6.6. Użytkownik, umieszczając na Koncie dane, wizerunek lub inne treści, wyraża zgodę na wgląd w te informacje przez innych Użytkowników.

Dane umieszczone przez te osoby są ogólnie dostępne i takie jakie te osoby zgodziły się upublicznić wszystkim użytkownikom serwisu nasza-klasa.pl :-). Nikogo nie obrażałem a jedynie podałem linki do profili ogólnie dostępnych. Podany przez Ciebie art dotyczy Administratora serwisu, czyli proponuję zapoznać się najpierw z definicją Administratora zawartą w art 5 ust 2:

5.2. Administratorem danych osobowych jest Nasza Klasa spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, która dokonuje przetwarzania danych osobowych Użytkowników zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (t. jedn. Dz.U. z 2002 r., nr 101, poz. 926 ze zm.) oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. nr 144, poz. 1204 ze zm.).

Moja konkluzja - post \"kultury osobistej\" całkowcie nietrafiony :-) i prosty do obalenia :-).

Zastanawia mnie jedno dlaczego każdy symaptyzujący z INFO-R jest tutaj traktowany jak zło konieczne. Po jakich trupach do celu Massa? Przecież tylko jasno, zwięźle i rzeczowo odnoszę się do sprawy. Większość czytających raport ma podobne zdanie, co do zawartych w nim treści i nie dziwi się firmie, która w końcu jak każda inna ma święte prawo do obrony. Będę im kibicował ponieważ wbrew opinii użytkownika ~a o so chosi? uważam, że żadna instytucja państwowa nie ma prawa działać na granicy prawa i poprzez swoje decyzje, czy sympatie robić komukolwiek krzywdę. Działalność instytucji państwowych powinna być bezstronna, zgodna z obowiązującym porządkiem prawnym i co najważniejsze nie powinna szkodzić interesowi Państwa a jakim to interesem Państwa jest eliminowanie firm oferujących (jak wynika z tego forum) dobre programy w cenach 3-4 krotnie niższych niż konkurencja? Pytanie pozostawiam do przemyślenia :-)

~Andrzej

Napisano: 11 cze 2008, 22:47

Andrzej nie odnosisz się do sprawy jasno zwiężle i rzeczowo. Pomyśl chwilę - jesteś w końcu prawnikiem. Podajesz profile z naszej klasy. Zarzucasz młody wiek (19 lat) i brak doświadczenia. Przecież każdy z nas miał 19 lat i nie miał doświadczenia. Ja miałem 19 lat a Ty od razu 30??? i od razu miałeś doświadczenie??? Poza tym, jak sam piszesz nie masz pewności, że te panie to te panie a jednak wyciągasz wnioski. Cieszysz się z tych 19 lat jakby to był hak na tą Panią (dziewczyne) Czy tak zachowuje się prawnik? Moim zdaniem nie. I nie traktuję Cie jako zło konieczne. Polska to wolny kraj i można se sympatyzować z kim się chce, nawet z ciotką Władką. Kończę już bo mecz się zaczyna. A Ty Andrzeju nie bierz wszystkiego tak do siebie, w końcu nie jesteś pępkiem świata;-) Pozdrawiam.
~massa

Napisano: 12 cze 2008, 0:54

Massa spojrz na spokojnie, ja też miałem 19 lat i nie miałem doświadczenia ale nie pracowałem w Ministerstwie, nie testowałem oprogramowania komputerowego i nie wydawałem opinii mającej wpływ na rynek !!! Jedno trzeba powiedzieć głośno i otwarcie Ministerstwo wydaje świadectwa/homologacje zwał jak zwał, które mają sugerować ok 2.000 gmin w Polsce od kogo mają kupić program i na jakim pracować, czy Twoim zdaniem zatem właściwe jest dopuszczanie do testów 19 letniej pani bez doświadczenia i pozwalanie, aby jej opinia była wiążącą dla 2.000 gmin? Podejrzewam, że przeciętny informatyk zatrudniony w OPS, czy Urzędzie ma wiedzę o niebo większą niż taka Pani, mało tego podejrzewam, że u większości dostawców programiści dłużej programują, niż ta Pani żyje na świecie. Absolutnie nie uwłaczam 19 letnim dziewczynom, ale bądźmy realistami jakie taka dziewczyna może mieć kwalifikacje do przeprowadzania testów oprogramowania i wydawania o nim opinii. Stąd potem biorą się zarzuty, że kolorki są nie takie, albo legendy brakuje w okienku albo że dane giną. A tak swoją drogą to zastanawiam się dlaczego tak Massa dyskutujemy o tej 19-stce skoro nawet nie jesteśmy pewnie czy to ona hahaha. Może w testach biorą udział sami mgr inż. informatyki a ja tu się czepiam :-).
~Andrzej

Napisano: 12 cze 2008, 10:36

czytam Państwa rozmowe i nie ukrywam, że zaczyna robić się śmieszna:) dla rozwiania wątpliwości przekazuję. Tak są to Panie które testują aplikacje w MPIPS!!!!!
~Krzysztof Info-R

Napisano: 12 cze 2008, 11:46

Przeglądałem ich stronę i myślę sobie, że może to zależy od Naczelnika Wydziału Systemów Informatycznych Zabezpieczenia Społecznego a nie od 19 letniej dziewczyny. Wydaje mi się, że to jest zespół składający się z doświadczonych pracowników Administracji, pracują tam osoby bardzo kompetentne czyli zespół a nie 19 letnia panienka, ta panienka pracuje w zespole a nie na indywidualnym stanowisku, więc nie możecie obarczać ją „to ona”.

Zawsze myślałem, że winę ponosi bezpośredni przełożony czyli naczelnik, jeśli ktoś jest nieudolny to potem mogą być skutki np. w tym przypadku w postaci błędów jakie popełnili testerzy w raporcie. Jeśli taki przełożony nieumiejętnie kieruje zespołem pracowników, źle organizuje prace, brak kreowania zmian, nieumiejętność pracy pod presja czasu, braki w przeprowadzaniu analiz analiz, powoduje, że najlepszy zespół stanie się kiepskim. Wy doświadczeni powinniście o tym wiedzieć.

Za zespół odpowiada Naczelnik, bo jest bezpośrednim przełożonym, nad wszystkim panuje i to on odpowiada za wydział, zespół idt, jeśli macie jakiekolwiek zastrzeżenia zajmijcie się właśnie osobą która jest odpowiedzialna a nie za osoby zajmujące najniższe stanowisko, szeregowi pracownicy nie są winni.

Przez wasze posty przemawia chęć zemsty, niczym nie podparte groźby, brak kultury osobistej, zaufania, nietolerancja, brak akceptacji, poniżanie, obrażanie i ośmieszanie. Czepiacie się osób które wykonują swoją pracę zgodnie z \"z czymś tam\" i koniec, winę możecie mieć tylko do Siebie.

Nemezis to inaczej postanowienie zemsty (kobieta ta była bardzo surowa nazywana także kobietą bez winy i wstydu). Na ludzkość zsyłała niepowodzenie a uważana była za uosobienie gniewu boskiego.

Więc po co to wszystko robicie, kim jesteście, że pomawiacie te osoby, jakim prawem osądzacie ich, że są niekompetentne, niedoświadczone idt. Brak wam wstydu, ogłady i charyzmy i najprawdopodobniej prezencji której nie brak jest tym Paniom które publicznie poniżacie za swoje błędy!

Zniewaga, Zniesławienie i brak szacunku, niesmak, wy starsi ludzie dajecie przykład!
Wstyd!

~zniesmaczony tym wszystkim

Napisano: 12 cze 2008, 12:24

a co ma \"charyzma i prezencja\" do doświadczenia zawodowego?
~aa

Napisano: 12 cze 2008, 12:30

\"Brak wam wstydu, ogłady i charyzmy i najprawdopodobniej prezencji której nie brak jest tym Paniom które publicznie poniżacie za swoje błędy!\"

czy możesz rozwinąć tę myśl? - rozumiem, że o prezencji tych miłych Pań także wyczytałeś z ich strony internetowej:)
~zniesmaczony zniesmaczonym

Napisano: 12 cze 2008, 13:00

coraz głupsza jest ta dyskusja..... a info-r\'owi dziękujemy, za denuncjację, w końcu miła, szczera firma ;)
~x

Napisano: 12 cze 2008, 13:12

denuncjacja to nic innego jak oskarżenie kogoś za jego plecami, donosiciel ^^ i to nazywasz miłe i szczere ?
~aa

Napisano: 12 cze 2008, 13:13

to żadna denuncja! wszystko będzie oficjalnie, możesz być tego pewna:)

a administrator zostanie poproszony o zamknięcie tego tematu, ponieważ do niczego nie prowadzi ta rozmowa.

pozdrawiam

KM
~Krzysztof Info-R

Strona 6 z 27    [ Posty: 265 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem