SYGNITY - - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 kwie 2016, 14:02

wprowadzam uzysk dochodu z rodzicielskiego do zasiłku rodzinnego, wprowadziłam ten dochód przez : administracja- modyfikacja danych we wniosku - wprowadziłam tam dochód uzyskany , dochód po doliczeniu dochodu uzyskanego wynosi 785,00 zł na osobe PROGRAM NIE KRZYCZY ŻE PRZEKROCZONY PRÓG DOCHODOWY I PRZYNAJE MI DALEJ ZASIŁEK RODZINNY A POWINNO PRZELICZYĆ ZŁ ZA ZŁ PRACUJE NA SYGNITY
OPS @@@

Napisano: 13 kwie 2016, 14:09

OPS @@@ pisze:wprowadziłam ten dochód przez : administracja- modyfikacja danych we wniosku
to bardzo, bardzo źle, kilkunastokrotnie tutaj tłumaczyliśmy jak to należy zrobić i dlaczego nie tak
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 13 kwie 2016, 14:12

bardzo proszę jakiś link
OPS @@@

Napisano: 13 kwie 2016, 14:20

po prostu trzeba zarejestrować wniosek w związku ze zmianą sytuacji.
zmieniając w Twoim przypadku oryginalny wniosek fałszujesz dane - ta ścieżka jest tylko awaryjna, na wypadek gdyby coś było źle w nim wprowadzone.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 13 kwie 2016, 14:21

czyli co mam jeszcze raz wprowadzic wniosk tej samej osoby, tylko z dochodem uzyskanym
????
OPS @@@

Napisano: 13 kwie 2016, 14:25

????
OPS @@@

Napisano: 13 kwie 2016, 14:25

wniosek w związku ze zmianą sytuacji
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 13 kwie 2016, 14:34

podziwiam za cierpliwość ;)
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 13 kwie 2016, 14:51

OPS @@@ pisze:czyli co mam jeszcze raz wprowadzic wniosk tej samej osoby, tylko z dochodem uzyskanym
????
No zobacz sama - wniosek rozpatrzony i wydana do niego decyzja, więc jest to już dokument w którym nie wprowadzasz zmian. Na papierze również, przecież jak Klient donosi oświadczenie o nowym dochodzie, to nie bierzesz tamtego wniosku i nie kreślisz po nim (a przynajmniej tak mi się wydaje że nie należy tak robić). Podobnie w systemie informatycznym - jeśli modyfikujesz tamten już rozpatrzony wniosek, to tracisz jego oryginalną treść, nanosząc na niego dochód, którego nie było w momencie składania wniosku. Narzędzie w Administratorze do korekty wniosku jest dodane tylko dla sytuacji awaryjnych, kiedy np. trzeba coś poprawić dla zbioru centralnego.

Jeśli Klient donosi nowe oświadczenie, to jest to nowy dokument, więc powinno to mieć odzwierciedlenie w systemie informatycznym również jako nowy dokument. W Pomoście mamy na to wywiady i aktualizacje wywiadów, ale ponieważ w SR nie ma czegoś takiego, należy to wprowadzić jako wniosek związany ze zmianą sytuacji.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x