sygnity a złotówka - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 12 sty 2016, 13:54

nie podoba mi się w sygnity jak wprowadzam wniosek o zr w sygnity,złotówka za zł.robi dec jak w pomoście ,oczopląsu można dostać,plan wypłat że nie wiem czy to ok.wyprawka co miesiąc po 2 zł cos tam,nie chce mi się zliczać ale wieże że dobrze to jest,i sama decyzja w orzekam kwoty zr w normalnych kwotach przyznane co jest nie tak bo zamiast 89zł przecież ma 23zł z gr.tak to naprawdę ma być?
monii79

Napisano: 12 sty 2016, 14:00

Tak ma właśnie wyglądać sentencja decyzji - świadczenia przysługują w takiej wysokości w jakiej by były przyznane gdyby kryterium nie było przekroczone, a tylko wypłacane są w mniejszej wysokości.

Proszę zobaczyć tutaj:

https://public.sygnity.pl/zabezpieczenie ... 22015-1637

na pierwszej stronie dokumentu opisującego złotówkę jest zasada opisana i przykład.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor
Od: 04 kwie 2007, 11:01
Zajmuję się: pracuje w fabryce Pomostu :)

Napisano: 12 sty 2016, 14:08

na moje powinna być kwota miesięczna do wypłaty (ogólnie suma) i tyle, ewentualnie w uzasadnieniu sposób wyliczenia
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2016, 14:11

Sentencja w decyzji powinna zawierać oba elementy czyli że przysługują tak, a wypłacane będą tak.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 12 sty 2016, 14:22

Myślę tak jak madzix, te świadczenie przysługują już w mniejszej kwocie zgodnie z art. 5 ust. 3, nigdzie nie ma mowy o kwocie wypłacanej
Gość

Napisano: 12 sty 2016, 14:49

nam też wmawiano do główki, że świadczenia rodzinne 9( tu wymienić jakie) i jedna wspólna kwota.
albo jak już to w częsci orzekajacej przy konkretnych swiadzceniach kwota pomniejszona.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 12 sty 2016, 15:56

Panie i Panowie, przed rozpoczęciem zmian w oprogramowaniu, związanych z tą ustawą, Dostawcy pytali Ministerstwa o wszystkie niejasności. Ministerstwo napisało jasno w odpowiedzi, którą otrzymali wszyscy Dostawcy:

W sentencji decyzji administracyjnej powinny być wykazane wszystkie przyznane zasiłki rodzinne i dodatki do zasiłku rodzinnego w aktualnie obowiązującej ich wysokości, czyli bez pomniejszeń (jak do tej pory).

Natomiast dodatkowym elementem sentencji decyzji w przypadku ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego i dodatków w oparciu o mechanizm „złotówka za złotówkę” będzie podanie ustalonej w oparciu o ten mechanizm łącznej kwoty do wypłaty i podanie przez jaki okres będzie ona wypłacana. Przykładowy wzór sentencji decyzji został dostawcom przesłany wraz z przykładami ilustrującymi zastosowanie mechanizmu „złotówka za złotówkę”.

Dodam również, że opracowany przez nas dokument "Złotówka za złotówkę w Oprogramowaniu SR" udostępniliśmy na początku grudnia, z prośbą o Wasze uwagi, były różne uwagi także tutaj na forum, ale nikt nie zakwestionował powyższej zasady, chociaż jest ona napisana i jeszcze wytłuszczona od razu na początku tego dokumentu na pierwszej stronie, wraz z przykładem.

pozdrawiam
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 13 sty 2016, 15:54

Panie Tomku, kto na początku grudnia miał na to czas ? ;) teraz w praniu wychodzi ;)
madzix
Podinspektor
Od: 08 gru 2014, 13:14
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2016, 16:05

Oj byli tacy co mieli - była tu ostra dyskusja na temat udostępnionego przeze mnie materiału. Ale akurat nie o tym nie pomniejszaniu.
Tomek
SYGNITY
Starszy inspektor

Napisano: 14 sty 2016, 11:15

Zgadza się, wiele spraw wychodzi na bieżąco, niestety;-(
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x