nie podoba mi się w sygnity jak wprowadzam wniosek o zr w sygnity,złotówka za zł.robi dec jak w pomoście ,oczopląsu można dostać,plan wypłat że nie wiem czy to ok.wyprawka co miesiąc po 2 zł cos tam,nie chce mi się zliczać ale wieże że dobrze to jest,i sama decyzja w orzekam kwoty zr w normalnych kwotach przyznane co jest nie tak bo zamiast 89zł przecież ma 23zł z gr.tak to naprawdę ma być?
Tak ma właśnie wyglądać sentencja decyzji - świadczenia przysługują w takiej wysokości w jakiej by były przyznane gdyby kryterium nie było przekroczone, a tylko wypłacane są w mniejszej wysokości.
nam też wmawiano do główki, że świadczenia rodzinne 9( tu wymienić jakie) i jedna wspólna kwota.
albo jak już to w częsci orzekajacej przy konkretnych swiadzceniach kwota pomniejszona.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
Panie i Panowie, przed rozpoczęciem zmian w oprogramowaniu, związanych z tą ustawą, Dostawcy pytali Ministerstwa o wszystkie niejasności. Ministerstwo napisało jasno w odpowiedzi, którą otrzymali wszyscy Dostawcy:
W sentencji decyzji administracyjnej powinny być wykazane wszystkie przyznane zasiłki rodzinne i dodatki do zasiłku rodzinnego w aktualnie obowiązującej ich wysokości, czyli bez pomniejszeń (jak do tej pory).
Natomiast dodatkowym elementem sentencji decyzji w przypadku ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego i dodatków w oparciu o mechanizm „złotówka za złotówkę” będzie podanie ustalonej w oparciu o ten mechanizm łącznej kwoty do wypłaty i podanie przez jaki okres będzie ona wypłacana. Przykładowy wzór sentencji decyzji został dostawcom przesłany wraz z przykładami ilustrującymi zastosowanie mechanizmu „złotówka za złotówkę”.
Dodam również, że opracowany przez nas dokument "Złotówka za złotówkę w Oprogramowaniu SR" udostępniliśmy na początku grudnia, z prośbą o Wasze uwagi, były różne uwagi także tutaj na forum, ale nikt nie zakwestionował powyższej zasady, chociaż jest ona napisana i jeszcze wytłuszczona od razu na początku tego dokumentu na pierwszej stronie, wraz z przykładem.