Sygnity - kalkulator złot za złot. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 06 mar 2019, 15:08

Sygnity w takiej sytuacji zaproponowało nam zrobienie fikcyjnego wniosku a następnie decyzji z za z żeby ustalić jakie kwoty osobie przysługiwały, żeby na ich podstawie wyliczyć ile należy potrącić każde świadczenie...
Ale czy to jest rozwiązanie takiego problemu?
sowa81
Stażysta
Od: 19 lip 2017, 10:56
Zajmuję się: FA,SR

Napisano: 06 mar 2019, 16:24

sowa81 pisze:Sygnity w takiej sytuacji zaproponowało nam zrobienie fikcyjnego wniosku a następnie decyzji z za z żeby ustalić jakie kwoty osobie przysługiwały, żeby na ich podstawie wyliczyć ile należy potrącić każde świadczenie...
Ale czy to jest rozwiązanie takiego problemu?
Dokładnie tak robimy. Wprowadzamy wniosek na zmianę sytuacji życiowej, przeliczamy dochód, jaki powinien być, robimy z tego decyzję w systemie jako 1 za 1, drukujemy sobie wyliczenia złotówkowe i odejmujemy od kwoty wypłaconej kwotę która się nalezała i nakazujemy zwrot róznicy.

Roboty z tym co nie miara.
Ulciak
Referent
Od: 25 lut 2019, 17:43
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 12 mar 2019, 13:02

Ulciak pisze:Roboty z tym co nie miara.
To jedno, a drugie, nie zawsze się da taki fikcyjny wniosek zrobić. U mnie w grę wchodzi decyzja już zrealizowana i wklepanie nowego wniosku jest wielce kłopotliwe. W sumie nie wiem nawet czy wykonalne :( Stąd mój pomysł z kalkulatorem. Wprowadzalibyśmy dochody, wnioskowane świadczenia i voila! Tym bardziej, że "silnik" programistyczny jest :)
Bazyl
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 11:08
Zajmuję się:

Napisano: 13 mar 2019, 20:20

Bazyl pisze:
Ulciak pisze:Roboty z tym co nie miara.
To jedno, a drugie, nie zawsze się da taki fikcyjny wniosek zrobić. U mnie w grę wchodzi decyzja już zrealizowana i wklepanie nowego wniosku jest wielce kłopotliwe. W sumie nie wiem nawet czy wykonalne :( Stąd mój pomysł z kalkulatorem. Wprowadzalibyśmy dochody, wnioskowane świadczenia i voila! Tym bardziej, że "silnik" programistyczny jest :)
Zawsze przeliczamy dochody poprzez wprowadzenie wniosku w związku ze zmianą sytuacji życiowej, a następnie załatwiamy bez kwalifikacji - tak nam mówił facet Sygnity na szkoleniu. Także wykonalne jest.
Ulciak
Referent
Od: 25 lut 2019, 17:43
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 14 mar 2019, 13:07

Ulciak pisze:Zawsze przeliczamy dochody poprzez wprowadzenie wniosku w związku ze zmianą sytuacji życiowej, a następnie załatwiamy bez kwalifikacji - tak nam mówił facet Sygnity na szkoleniu. Także wykonalne jest.
Dochody, to i owszem, ale żeby się dowiedzieć jaki jest systemowy rozkład wypłaty złot za złot, to potrzebna jest decyzja. Żeby ją wydać (na niby, tylko po to żeby dowiedzieć się co i jak do zwrotu), to mamy wymuszone weryfikacje, które potem, chcąc usunąć rzeczoną decyzję (po podejrzeniu co i jak), też musimy usunąć. Więc może i jest wykonalne, tylko że zajmuje cały dzień kombinowania :(
Bazyl
Starszy referent
Od: 16 gru 2014, 11:08
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x