Sygnity!!!! problem z przyznaniem ZR dla 20 - latki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 04 wrz 2015, 10:00

Matka pobiera w 2014/2015 świadczenia rodzinne na dwójkę dzieci. Jedno dojeżdża do LO. Wczoraj przyniosła mi dwa zaświadczenia od dzieci ze szkół. Okazało się, że najstarsza córka, na która już nie miała rodzinnego poszła do szkoły. Kazałam jej wypisać nowy wniosek tylko na to dziecko. Niestety przy wprowadzaniu do naszego okrutnie mądrego systemu, ten się zaparł i nie chce przyznać dziewczynie świadczeń. 21 lat dziołcha kończy w listopadzie, więc teraz spokojnie jej się świadczenia należą. O co chodzi ja się pytam????????????????
Sylia

Napisano: 04 wrz 2015, 10:12

we wniosku w informacjach o dziecku zaznaczasz, że będzie się uczyć (zakładka dane szkoły) i że dołączono zaświadczenie o uczęszczaniu dziecka do szkoły (zakładka dokumenty/załączniki) - u mnie tak przyznaje (stara wersja sygnity)
mops2

Napisano: 04 wrz 2015, 10:18

Mam zaznaczone w zakładce dane szkoły rodzaj szkoły i miejscowość, mam odhaczone, ze dostarczyła zaświadczenie ze szkoły. Już robiłam we wrześniu kilak wniosków na stary okres i bez problemu wszystkie świadczenia przyznawało. Tym razem się system zaparł i nie chce dać.
Sylia

Napisano: 04 wrz 2015, 10:19

Dodam, że pracuję na NOWEJ super świetnej mega mądrej wersji Sygnity!!
Sylia

Napisano: 04 wrz 2015, 10:20

może nie zmieniłaś okresu zasiłkowego .....
iwonajaa

Napisano: 04 wrz 2015, 10:23

Zmieniłam :(
Sylia

Napisano: 04 wrz 2015, 10:28

w zakładce wnioskowane świadczenia próbuję zaznaczyć zasiłek rodzinny, to nie reaguje zupełnie, nie wyświetla się żaden komunikat. Gdy zakwalifikowałam ten wniosek, to dało decyzje odmowną, bo nie są spełnione warunki przyznania. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!
Sylia

Napisano: 04 wrz 2015, 10:32

zaraz bedę robiła tę samą dec. co Ty ... więc zobaczę o co kaman i odezwę się za jakiś czas
iwonajaa

Napisano: 04 wrz 2015, 10:35

przepraszam , moja jest rok młodsza ma 20 lat , wie pewnie bedzie dobrze , mam nadzieję .... w kazdym razie odezwe sie jak cos
iwonajaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x