System zmianowy - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 6    [ Posty: 53 ]

Napisano: 03 sty 2012, 10:31

Bella też uważam,że to dyskryminacja - tym bardziej,że przy takim systemie praktycznie wszystkie wyjazdy załatwiają wychowawcy albo przed rozpoczęciem pracy np wyjazd z dzieckiem na 9 rano a na 13 lub 14 do pracy...lub wyjazd w dniu wolnym( tłumaczone to jest tym,że mamy 20 godzin do dyspozycji dyrektora).
~Henia

Napisano: 03 sty 2012, 18:03

Coś tam u was nie gra, szczególnie z godzinami do dyspozycji dyrektora. Pachnie mi to nadużyciami.Ja na waszym miejscu poszłabym do prawnika z ZNP.Wydaje mi się , że dyrektor nie może w dowolny sposób dysponować tym czasem (gdyby tak było, to w większości placówce byłyby takie jaja). A dzień wolny należy się jak przysłowiowa psu zupa. Ale może któryś z forumowiczów ma większą wiedzę na ten temat.Dla mnie ,na zdrowy rozum, to przegięcie.
~bella

Napisano: 03 sty 2012, 23:35

a jak jest u was z wynagrodzeniem za prace w nocy? czy pracownicy z KN mają tyle samo co z KP? czy jednak pracują za inne pieniądze
~julia

Napisano: 10 sty 2012, 13:47

Jak macie ułożony grafik żeby było dobrze? mam na myśli pracę zmianową...chcemy przejść z popołudniówek na 3 zmiany.Dziękuję z góry za sugestie.
~Anka

Napisano: 10 sty 2012, 14:33

Za nockę na kodeksie jest 20% dodatku a na KN 15%
~kodeksiara

Napisano: 10 sty 2012, 21:32

Bella u nas większość jest z KP, zmiany chcą wszyscy \"popołudniowi\" - niestety dyrekcja odrzuca naszą prośbę, nie wiemy jak ją przekonać-swoją decyzję uzasadnia oszczęðnościami (!!!). My mamy dość harówy na same popołudniówki, wszystkie mamy dzieci w wieku szkolnym...najgorsze jest to,że nasze dzieci cierpią przez ten system...
~Henia

Napisano: 11 sty 2012, 19:41

Henia - zmień pracę i po kłopocie, najgorszy pracownik to ten co wiecznie narzeka i nic go nie zadowala
ratuj swoje dzieci, zmień pracę na lepszą
~Zdzisia

Napisano: 12 sty 2012, 0:41

U nas jest 8 wychowawców, i pracujemy na zmiany raz ranki, nocki popołudniówki, około 5-6 nocek, 5 ranków i około 9 popołudniówek
Na nocki przychodzi też psycholog, pedagog i oni są też popołudniu.
~Teresa

Napisano: 12 sty 2012, 8:56

ile macie dzieci Teresa?
~casus

Napisano: 12 sty 2012, 11:12

Do\" Zdzisia\" -zastanów się następnym razem zanim coś napiszesz -bo jeżeli nie potrafisz na forum pomóc to przynajmniej nie przeszkadzaj.Wydaje się,że właśnie przez takie osoby którym jad wycieka między zębami nigdy nie będzie lepiej.Wiesz....należy dążyć do zmian na lepsze o ile to możliwe a nie uciekać jak szczur....
~Henia

Strona 2 z 6    [ Posty: 53 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x