szczegóły w regulaminie/fakturach/rozliczeniach/ itp. - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]

Napisano: 16 lip 2025, 10:23

hejo mam kilka pytań w celach porównawczych, bo przygotowujemy się do zmiany regulaminu

- czy jak rozliczacie abonament internetowy to tylko pod warunkiem ze nie był on odliczony w picie? wyczytałam ze tak powinno być. czy bralibyście oświadczenie od osób ze nie był?
-jakie macie limity, np zakup laptopa na ile lat? prowadzić taka ewidencje bo ludzie korzystają latami ze stypendium i już wiecie nie wiedza co kupować i są w mojej ocenie duże nadużycia . nawet czytam ze w niektórych gminach jest tak że taki zakup raz na 5 lat.
- czy uważacie/ praktykujecie że najwyższa kwota stypendium powinna być dla dzieci które uczestniczą w dodatkowych zajęciach? - w jednej z gmin znalazłam taki zapis. dużo rodzin korzystających ze stypendium nie uwzględnia takich form rozwoju i inwestuje wiadomo w co.
- czy w decyzjach przyznających ujecie takiego zapisu : " kwota nierozliczonego stypendium wygasa" zwolni mnie z pisania decyzji wygaszającej w części.
- czy uważacie ze bardzo ogólny regulamin jest lepszy czy lepiej szczegółowy, który nawet określi te ograniczenia kwotowe.
onyx
Monia1234#
Praktykant
Od: 28 sty 2025, 13:49
Zajmuję się: stypendia i zasiłki szkolne,

Strona 1 z 1    [ Posty: 1 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x