SZKOLENIA - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 05 wrz 2011, 19:17

Witam. U nas za darmo dyrektor wysyła na szkolenia organizowane przez ROPS w Toruniu. Czasami sam coś zrobi. Karta ma dofinasowanie natomiast kodeks ma raczejz tym problem. Pozdrawiam. Do tego aby motywowac do szkoleń ludzi dyrektor powinien poczuwac się z urzędu. Fakt jest faktem, że jak karta była w trakcie awansu to bardzo chętnie korzystali z szkoleń. Tak już jest, że w większości instytucji chęć do szkoleń i nowych wyzwań mija po osiągnięciu awansu. Dotyczy to wszystkich. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 06 wrz 2011, 16:23

Zawód wyuczony: Pedagog , zawód wykonywany Wychowawca, specjalizacja: wtórny analfabeta.
Tragedia :( - Za niedługo zamiast wychowawców będą same opiekunki do dzieci.
A tak w ogóle to jakie szkolenia was interesują? Jak by można było sobie wybrać cokolwiek to na co byście poszli/ły?
~ale jaja

Napisano: 06 wrz 2011, 22:55

U nas każdego roku są pieniądze na szkolenia. Nie wszyscy z nich korzystają, bo brak im chęci. Ja chętnie biorę w nich udział, jeżdżę dwa razy w roku.Jak zostają pieniądze to dyro organizuje szkolenie na terenie placówki dla wszystkich wychowawców.
~aga

Napisano: 07 wrz 2011, 12:47

polecam szkolenia z zakresu diagnozowania, wsparcia i terapii dzieci po urazach psychicznych :)
~nie jest dobrze

Napisano: 07 wrz 2011, 16:43

ale jaja ja polecam najbardziej przydatne dla wychowawców: dietetyk, kucharz małej gastronomii, kurs kroju i szycia, kurs administracji, opiekun, może też się przydać kurs fryzjerski.
Przydatne w zawodzie wychowawcy może również okazać się: malarz-tapeciarz, specjalista robót wykończeniowych, ogrodnik czy elektryk. ;)
~etatysta

Napisano: 07 wrz 2011, 17:41

U nas pieniądzę na szkolenia są bardzo małe- w tym roku 800 zł. Z tego 500 zł zostało wydane na szkolenie dla wszystkich wychowawców. Chcę teraz rozpocząć oligofrenopedagogikę,mam w grupie 6 wychowanków niepełnosprawnych intelektualnie i uzyskałam dziś właśnie informację,że mogę otrzymać dofinansowanie 200 zł. W kwietniu skończyłam socjoterapię finansowaną z EFS i mimo 15 lat pracy w placówce żadnego dofinansowania nigdy nie otrzymałam.
~Agni

Napisano: 07 wrz 2011, 18:24

Witam. Proponuję zagladać na strony internetowe tych organizacji, które w Waszych województwach organizują szkolenia w ramach Działani VII EFS. W kujawsko - pomorskim relizuje je ROPS w Toruniu. Organizują dużo róznoprodnych szkoleń i to BEZPŁATNIE. Od nas było już kilka osób. Zadowoleni. Były to szkolenia z zakresu: TSR, ART, Diagnoza dziecka, skuteczna interwencja kryzysowa (duże takie powyżej 120 godzin) mniejsze są na bieżąco. Pozdrawiam.
~Marcin

Napisano: 08 wrz 2011, 10:26

Polecam szkolenia z Mediacji - przydają się w pracy
Polecam mocno Towarzystwo Psychoprofilaktyczne w Warszawie i ich treningi. Dzięki Etatysto za żarcik ale moja praca trochę się różni od twojej i szkolę się raczej w kierunku psychoterapii.
~ale jaja

Strona 2 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x