szkolenie 23 marca w Lublinie Vademacum - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 26 mar 2018, 14:33

No właśnie dużo gadał o pierdołach. Zawiodło mnie to.
Mnóstwo jest hejtu na Mazurk. ale on pomimo własnej wizji, przynajmniej skupiony jest na istotnych rzeczach!
A tu dwie godziny o cudzoziemcach... no żal żal... mógł to opisać w materiałach, a dla nas skupić się na prawdziwym postępowaniu.
Edyta.
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 cze 2017, 14:46
Zajmuję się: snd

Napisano: 26 mar 2018, 14:38

Korowiow pisze:Bo tak po prawdzie rotacja jest taka, że zanim się nowy czegoś nauczy, to na jego miejsce przychodzi kolejny świeżak.
zgadzam się. Nie byłam na szkoleniu, ale uważam, że szkolenia są dla wszystkich i dla świeżaków i dla tych starych wyjadaczy. I świeżak nie wie tego co pracownik, który od początku siedzi w świadczeniach. Po roku od wejścia 500+ koleżanka poszła na zwolnienie, bo w ciąży była. Przyszłam ja nowa, teraz bardzo dużo umiem, ale zaraz koleżanka wraca ja uciekam i ona będzie na nowo sie uczyła, bo od tamtej pory bardzo dużo się zmieniło. I nasze ustawy i kpa. Więc albo niech robią szkolenia dla zaawansowanych i dla początkujących albo Ci zaawansowani niech sobie darują szkolenia.
Edysia185
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 18 kwie 2017, 7:33
Zajmuję się: SR

Napisano: 26 mar 2018, 14:47

rotacja... szczerze to chętnie bym rzuciła tę pracę. Jesień mnie dobiła w tym ośrodku... za całokształt podejścia do pracownika. :arrow:
Edyta.
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 cze 2017, 14:46
Zajmuję się: snd

Napisano: 26 mar 2018, 14:50

Wielu po zderzeniu z rzeczywistością i realiami tej pracy daje sobie spokój.
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 26 mar 2018, 14:51

A skąd ma prowadzący wiedzieć co dla kogo jest pierdoła, a co nie? Skąd ma wiedzieć kto jest świeżak a kto zaawansowany? Te niby pierdoły o cudzoziemcach to dla połowy też była pewnie czarna magia. Jeśli ktoś liczy, ze prowadzący jakies szkolenie na którym jest kilkadziesiąt osób będzie każdemu w myślach czytał i poruszał tylko te kwestie które tego kogos subiektywnie interesują albo dla niego sa ważne/trudne to jakaś kompletnie infantylna naiwność. I to tez generalnie świadczy o poziomie kadr w gminach.
A przede wszystkim to po co wam jakies szkolenia skoro nic się nowego nie dzieje? Jak idziecie bo jest okazja oderwać się od biurka to nie oczekujcie cudów na kiju ani kabaretu tylko będziecie słuchali odpowiedzi na pytania które ktoś z was zadaje
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 26 mar 2018, 15:17

Korowiow pisze:Bo tak po prawdzie rotacja jest taka, że zanim się nowy czegoś nauczy, to na jego miejsce przychodzi kolejny świeżak.
Nie do końca. Pytali o podstawy także Ci pracujący kilka lat.
Edyta. pisze:No właśnie dużo gadał o pierdołach. Zawiodło mnie to.
Mnóstwo jest hejtu na Mazurk. ale on pomimo własnej wizji, przynajmniej skupiony jest na istotnych rzeczach!
A tu dwie godziny o cudzoziemcach... no żal żal... mógł to opisać w materiałach, a dla nas skupić się na prawdziwym postępowaniu.
Widział przecież totalny brak zainteresowania tematem cudzoziemców. Trochę się tym zawiodłem na nim.
opsxyz22 pisze: Te niby pierdoły o cudzoziemcach to dla połowy też była pewnie czarna magia.
Jakby tak było to byłby pytania. A każdy znudzony siedział i czekał na kolejny etap.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 26 mar 2018, 15:24

heiland, za mądry jesteś i nie trać czasu na udział w szkoleniach, bo raczej trudno będzie prowadzącym wstrzelić się w pytania które Ciebie interesują - najlepiej byłoby gdybyś te pytania po prostu prowadzącemu zadał.
opsxyz22
Stażysta
Od: 24 sie 2017, 20:14
Zajmuję się: śr 500

Napisano: 27 mar 2018, 7:41

opsxyz22 pisze:heiland, za mądry jesteś i nie trać czasu na udział w szkoleniach, bo raczej trudno będzie prowadzącym wstrzelić się w pytania które Ciebie interesują - najlepiej byłoby gdybyś te pytania po prostu prowadzącemu zadał.
Zadawałem, a nawet zadawałem poprzez zapytanie do MRPiPS.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 27 mar 2018, 7:54

heiland pisze:Zadawałem, a nawet zadawałem poprzez zapytanie do MRPiPS.
Ja też, czekam na odpowiedź od kwietnia 2016 r. :mrgreen:
Korowiow
VIP
Od: 05 gru 2016, 8:51
Zajmuję się: Fszystkim

Napisano: 27 mar 2018, 8:05

Korowiow pisze:
heiland pisze:Zadawałem, a nawet zadawałem poprzez zapytanie do MRPiPS.
Ja też, czekam na odpowiedź od kwietnia 2016 r. :mrgreen:
Proste pytania są proste :D
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x