Szo a pokal

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~aniam

Szo a pokal

Post autor: ~aniam »

pani pobiera szo na niepełnosprawnego męża w Urzędzie. OPS chce skierować te osobę na \"pokal\" czyli kurs przygotowujący ją do pracy: mogą skorzystać z kursu gastronomicznego, prawa jazdy itd. Moja obawa: rezygnacja z pracy w związku z konieczności sprawowania stałej opieki(...). Co o tym myślicie?
~aga

Re: Szo a pokal

Post autor: ~aga »

to zależy czy w projekcie zakładają nabycie nowych uprawnień czy podjęcie zatrudnienia?. Jak podjęcie zatrudnienia to absolutnie nie. Zresztą i tak mam wątpliwości.
~ja

Post autor: ~ja »

ale chyba żeby brać udział w takim projekcie to powinna być zarejestrowana w PUP
skoro pobiera SZO to raczej nie powinno jej tam być
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

nie musi byc zarejestrowana...ale \"odrywanie\" od sprawowania opieki osoby,ktora zrezygnowala z pracy, bo nie mogla jej kontynuowac z powodu koniecznosci sprawowania opieki nad mezem i oferowanie jej kursu przygotowujacego do pracy - poddaje w watpliwosc slusznosc przyznania szo;-)
ODPOWIEDZ