szo a praca - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 05 cze 2013, 11:34

Musi istniec związek pomiędzy rezygnacją z zatrudnienia a opieka nad osobą niepełnosprawna. Jak robicie z osobami które teraz się zatrudniaja na kilka miesięcy a później rezygnują z zatrudnienia??
~nowy pracownik

Napisano: 18 gru 2013, 14:59

BARDZO PROSZE o pomoc :) Napisalam do gopsu o swiadczenie pielęgnacyjne i w odpowiedzi przyslali mi pismo ,ze mam uzupelnic dokumenty (nie mam rezygnacji z zatrudnienia wiec i tak kicha ) ,ale mam dostarczyć oświadczenie o dochodach podlegających i niepodlegających opodatkowaniu podpisane przez babcie .Problem w tym ,ze babcia ma 95 lat i jest tak obecnie chora ,ze nie może się podpisac ,ma sztywne dłonie i kontakt z nia jest niewielki. CO MAM ZROBIC ?
~efka

Napisano: 18 gru 2013, 15:49

1. nie złożyłaś wniosku o świadczenie pielęgnacyjne;
2. złożyłaś wniosek o specjalny zasiłek opiekuńczy;
3. poprowadź jej rękę i zrób podpis;
4. nie stwarzaj problemów tam gdzie ich nie ma.
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 15:55

A później wyjdzie , że babcia nie taka niepełnosprawna, skoro potrafi sie podpisać samodzielnie.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 16:04

no pewnie, wszyscy oceniamy to czy dana osoba wymaga opieki na podstawie podpisu....
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 16:13

A wiadomo jak dojdzie do ustalania niesamodzielnosci osoby niepełnosprawnej. Przeciez takim naciągaczom przepisów nie ma co wierzyc.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 16:18

jaki masz iloraz inteligencji?
Wiesz co to sarkazm?
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 17:03

No tak, jak sie go nie da zauwazyc, to pozostaje go na siłę nazwać, że tym jest.
~m&m

Napisano: 18 gru 2013, 17:10

ty naprawdę niewiele rozumiesz... Przykre to jest.
~Elmer

Napisano: 18 gru 2013, 17:38

Dobrze że ty wszystko i az nadto.
~m&m

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x