szo a wnuczek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 08 lip 2015, 9:29

witam. Proszę o pomoc.
Wnuczek składa mi wniosek o szo na babcie. W jednym domu mieszkają też dzieci tej babci, z tym że pracują.
Wiem , ze w ustawie jest zapis ze nie ma kolejności co do opieki w szo - ale ja jestem na NIE.
Czy macie namiary na wyroki sądu że jednak w pierwszej kolejności obowiązek opieki ciąży na dzieciach
nitta

Napisano: 08 lip 2015, 9:34

co Ci na tym zalezy skoro ustawa mówi "tak" mnie tez sie nie podoba rozdawanie SZO wnuczkom ale co można na to poradzić
ja :)

Napisano: 08 lip 2015, 9:45

w życiu....na żadne wnuczki..............chyba że chcecie potem oddawać.....
Alicja1234

Napisano: 08 lip 2015, 9:50

nitta pisze:witam. Proszę o pomoc.
Wnuczek składa mi wniosek o szo na babcie. W jednym domu mieszkają też dzieci tej babci, z tym że pracują.
Wiem , ze w ustawie jest zapis ze nie ma kolejności co do opieki w szo - ale ja jestem na NIE.
Czy macie namiary na wyroki sądu że jednak w pierwszej kolejności obowiązek opieki ciąży na dzieciach
jeżeli wywiad potwierdza sprawowanie opieki to ja przyznaję
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 08 lip 2015, 10:02

nie rozdaję wszystkim jak złożą wniosek, ale jeżeli sprawuje opiekę to przyznaję, duża pomoc w ustaleniu tego faktu otrzymuję od pracowników socjalnych, którzy znają środowiska i potwierdzają to wywiadem
Kati@

Napisano: 08 lip 2015, 10:11

Alicja1234 pisze:chyba że chcecie potem oddawać.....
Co Ty z tym oddawaniem? Ktoś Cię wrobił czy co? Nienależnie pobrane oddaje zawsze strona - nawet jeśli do tego dojdzie. Zerknij sobie na art. 30 ;) Widzisz gdzieś zapis, że nienależnie pobrane świadczenia oddaje urzędnik który je przyznał?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x