SZO córka na matkę - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 24 mar 2014, 16:23

mam kobietę, która wnioskuje o SZO na matkę. Mąż matki ma również znaczny stopień. Jednak miejsce zamieszkania córki jest od miejsca zamieszkania rodziców oddalone jest o ok 9 km. Dokąd ma jechać pracownik socjalny na wywiad: do wnioskującej czy do osoby niepełnosprawnej ? jak to jest u Was ? ?
~gosia

Napisano: 24 mar 2014, 16:26

my okolicznosc sprawowania opieki i koniecznosci rezygnacji w zwiazku z tym z zatrudnienia weryfikujemy w miejscu zamieszkania osoby niepelnosprawnej...nie da sie tego zrobic w miejscu zamieszkania sprawujacego opieke (jelsi nie zamieszkuja razem)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 24 mar 2014, 16:35

u osoby niepełnosprawnej
~- ja

Napisano: 24 mar 2014, 16:37

jw
~just

Napisano: 25 mar 2014, 10:34

dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie: jeśli osoba wnioskująca ma brata który mieszka jeszcze w innej miejscowości to czy należy tego brata przesłuchać i napisać do tamtejszego ops czy pobiera SZO na rodzica czy nie pisać do żadnego ops i nie przesłuchiwać tego brata jak to teraz jest ?
~gosia

Napisano: 25 mar 2014, 11:17

wywiadów możesz zrobić ile chcesz i u kogo. ale po co masz zrobić wywiad u brata, możesz kazać Pani przynieść oświadczenie pod odpowiedzialnością karna od brata albo zlecić przesłuchanie w OPS
~ula

Napisano: 25 mar 2014, 16:15

jw
~mariolka

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x