Wniosek na SZO od 1 lipca do końca okresu zasiłkowego (po utracie ŚP). Nasza odmowa, SKO utrzymuje w mocy, sprawa trafia do sądu, który zawiesza postępowanie, do czasu rozstrzygnięcia przez TK. Teraz wniosek na ZDO, na wyrównanie i bieżące. Rozpatrujemy, zawieszamy czy jakiś inny opszyn?? Nasz radca twierdzi, że rozpatrywać, ale jakoś mi się to nie widzi
jeśli mas nierozstrzygniętą poprzednią sprawę to zawiesić. ale jeśli uznasz, że rozpatrujesz wniosek o ZDO to musisz poinformować wyższe instancje, wtedy pewnie umorzą postępowanie.
Ja miałam dwie sprawy w odwołaniu z racji odmowy przyznania SZO, jak tylko weszła ustawa w życie o ZDO Panie przyszły i kazałam im napisać prośbę o wycofanie odwołania a ja przyjęłam wnioski o ustalenie ZDO i rozpatrzyłam wniosek o ustalenie świadczenia na okres od 01.07.2013r. do 14.05.2014r. nie czekając na decyzje SKO. Jedno umorzenie postępowania SKO mi przysłało, ale na drugie czekam do tej pory dletego z ustalenie prawa do ZDO na okres od 15.05.2014r. wstrzymałam się i czekam. Wydaje mi się, że w ogóle powinnam poczekać na decyzje SKO a ja bezmyślnie się rozpędziłam:(
Obawiamy się, że jak strona na naszą sugestię wycofa odwołanie, my damy odmowę na ZDO, a SKO po odwołaniu nie przyzna świadczenia (ZDO), to będzie młyn, bo strona zarzuci nam, że być może wyrok sądu byłby dla niej korzystniejszy (SZO za parę miesięcy).
Pytanie zasadnicze: czy występuje tutaj zależność jednego świadczenia od drugiego, biorąc pod uwagę, że chcemy tego drugiego odmówić? Obłęd
Elmer, a w sytuacji kiedy Sąd uchylił i moją i Sko decyzję i dostałam już papiery, a wniosek na zdo złożony, robię na wniosek strony umorzenie postępowania i rozaptruję zdo?
W czasie uprawomocniania się umorzenia moge wydac decyzje na zdo?