Witajcie
Mam pierwszy taki przypadek że żona wnioskuje o szo na męża mają spore gospodarstwo (11 ha). oczywiście oświadczyła, że rezygnuje z pracy na gospodastwie bo opiekuje się mężem.
Z Krus mam informację, że wnioskodawczyni uzbierała sobie już 25 lat w KRUS i nie ma konieczności opłacania składek. w ZUS nie była nigdy - pytanie - mam zacząć jej płacić składki do ZUS?
SZO > ZUS i KRUS - 25 lat opłacania składek
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
- ewalu
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: SZO > ZUS i KRUS - 25 lat opłacania składek
takew@1 pisze:Witajcie
Mam pierwszy taki przypadek że żona wnioskuje o szo na męża mają spore gospodarstwo (11 ha). oczywiście oświadczyła, że rezygnuje z pracy na gospodastwie bo opiekuje się mężem.
Z Krus mam informację, że wnioskodawczyni uzbierała sobie już 25 lat w KRUS i nie ma konieczności opłacania składek. w ZUS nie była nigdy - pytanie - mam zacząć jej płacić składki do ZUS?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,FA, 500+
- Kontakt:
Oprócz SZO > ZUS i KRUS - 25 lat opłacania składek - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
rezygnacja ze specjalnego zasiłu opiekuńczego
rozpoczęcie roku i dojazdy IX i X 2018
alimenty otrzymane od komornika
świadczenia rodzinne a ubezpieczenie w krus-ie?
Jak to jest z tym uzyskiem po nowemu ?
jak do diabła uzupełnić te wnioski na sam dodatek np dojazdu
co jeśli osoba ma 25 lat składkowych w krus?
zmiana stanu cywilnego czego musze sie domagać
ZR/500/FA alimenty a zabezpieczenie
złotówka za złotówkę o przejście na urlop wychowawczy
Pismo krus w spr. Św. Pielęgnacyjnego
Becikowe - koordynacja tak czy nie ?
zasiłek dla bezrobotnych a rodzicielski. Coś mi tu nie pasuj
jak obliczyć dochód do becikowego
Zasiłek rodzinny 2017/ 2018 Skarżysko
pomózcie bo już głupieje, podstawa prawna dla tych 3