Tabela D1.D2 sprawozdania SR

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Atlantis
Stażysta
Zajmuję się: Sw,SR,FA,DS
Kontakt:

Tabela D1.D2 sprawozdania SR

Post autor: Atlantis »

Witam. Mam pytanie odnośnie wiersza 12.1 D1 i wiersza 1.1. D 2 powinny być tam wykazanie odzyskane świadczenia pobrane bez odsetek. Robiąc raport wypłaty- potrącenia- spłaty za konkretny miesiąc kwoty nie odpowiadają kwotą które są w sprawozdaniu. Co może być tego przyczyną ? Czy to kwestia ustawień parametrów? Mam wrażenie, że żadne kwoty odzyskane nie grają z tym co jest w sprawozdaniu.
Darieen
Praktykant
Zajmuję się: DSRiA
Kontakt:

Re: Tabela D1.D2 sprawozdania SR

Post autor: Darieen »

sama należność główna. odhacz w raporcie odsetki i będzie sama NG. powinno wtedy grać. posprawdzaj jeszcze czy spłaty są wszystkie powprowadzane.
Atlantis
Stażysta
Zajmuję się: Sw,SR,FA,DS
Kontakt:

Post autor: Atlantis »

no właśnie tak sprawdzam i nie pasuje. Kobieta oddała w październiku ponad 20 tyś. świadczenia pielęgnacyjnego i tego nie ujmuje.
Zdezorientowana
Stażysta
Zajmuję się: ŚR/Osłonowy/Węglowy
Kontakt:

Post autor: Zdezorientowana »

a co z nadpłatą składek do ZUS (też w związku z ŚP) w sprawozdaniu też tego nie ujmuje.
Darieen
Praktykant
Zajmuję się: DSRiA
Kontakt:

Post autor: Darieen »

Atlantis pisze: 13 sty 2025, 15:40 no właśnie tak sprawdzam i nie pasuje. Kobieta oddała w październiku ponad 20 tyś. świadczenia pielęgnacyjnego i tego nie ujmuje.

to nie wiem czemu tego nie ujmuje.. u nas takie zwroty są widoczne. nieraz spłata była nienaniesiona i trzeba było poprawić. ale po poprawce wszystko było ok
ODPOWIEDZ