Witam, prosze o podpowiedx, czy w tabeli F sprawozdania z FA , wiersz 1 wykazujecie wszystkich dłuzników jacy kiedykolwiek sie pojawili na waszym terenie, Czy tylko tych wobec których w danym okresie toczy się postępowanie, Zgłupiałam , bo nemezis liczy wszystkich nawet tych co nie żyją. Podpowiedzcie,,....
wychodzę z założenia, że jeśli kiedyś zadłużyli się w naszej gminie, to liczę ich jako naszych do czasu jak się spłacą.nie wnikam czy nadal u nas mieszkają. gdzieś trzeba ich podać, a jak nie jest pobierany FA, to żadna gmina ich nie będzie szukała. podzielcie się jak robicie, to może ustalimy jedną wersję jak powinno być!!!
wcześniej byli podawani, ale wydaje mi się, że nie powinni być. Teraz się zastanawiam jak to zrobić w sprawozdaniach. Jeżeli podam liczbę bez dłużników z zaliczką to będzie ona znacznie mniejsza niż podawana wcześniej. Np. wcześniej 250, a teraz 190 osób. Czy jest konieczna korekta poprzednich sprawozdań w takich przypadkach? Raczej mało możliwe
123123 >>> właśnie nie wiem czy tych co mają zadłużenie z zaliczki też wykazywać w sprawozdaniu z FA? z drugiej strony maja dług i nie są nigdzie wykazywani
Wykazujesz dłużników, którzy nie maja długu w Twojej gminie, ale podejmujesz działania ze względu na wnioski z innych gmin?