Tablet??
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Tablet??
Laptop zaliczam, tableta jeszcze nikt mi nie przyniósł. Ale pewnie bym nie uznała takiej faktury. Wszyscy dobrze wiemy do czego służy dzieciom tablet, nie oszukujmy się...
My zaliczamy takie faktury, wychodzimy z założenia że lepiej niech mają sprzęt, niż kolejne kombinowane faktury na odzież sportową czy obuwie. Swoją drogą klienci Mopsów maja niejednokrotnie sa lepiej wyposażeni w sprzęt komputerowy niż pracownicy Mops 

Dzięki, czyli spokojnie moge przyjąć taką fakturę? a dm12 z tym wyposażeniem klientów a naszym to sie zgadzam.
Zgodnie z pismem z Ministerstwa Edukacji Narodowej z dnia 23.01.2014 r. (nr DAP.SSPR.6122.6.214) "...BRAK JEST PODSTAW DO ODMOWY ROZLICZANIA PRZEZ UCZNIÓW ZAKUPIONYCH TABLETÓW JAKO WYDATKÓW PONIESIONYCH ZE ŚRODKÓW OTRZYMANYCH W RAMACH STYPENDIUM SZKOLNEGO.". A więc tablety liczymy do wydatków przez uczniów jako koszt edukacyjny.
Czy też mogłabyś przesłać skan tego pisma na adres aneta15128@wp.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, Stypendia szkolne
- Kontakt:
chyba to zależy od regulaminu jaki mamy i na jego podstawie stwierdzamy czy rozliczamy daną fakturę czy nie...
Jeżeli masz katalog zamknięty to musisz go poszerzyć. Ja w swojej uchwale nie wymieniam co uznaje za cel edukacyjny u mnie to jest katalog otwarty bo są tak indywidualne potrzeby ucznia że trudno umieścić wszystko w uchwale. Ostatnio nawet uznałam zakup przez ucznia lunetę który ma zainteresowania w kierunku astronomii uzasadnił mi to na fakturze opisał szczegółowo i mu to uznaliśmy jako cel edukacyjny. Miałam kontrolę i nie podważyła tej faktury.
Oprócz Tablet?? - Stypendia przeczytaj również:
Numer decyzji
mim
nowe nazwisko
Oswiadczenia
wypłata zasiłku szkolnego
cofnięcie caleg ostypendium?
dziecko w placówce opiekuńczo-wychowawczej
dzieci umieszczone w placówce wychowawczej
postępowanie przy stypendiach krok po kroku
Decyzję zmieniające - pilne pytanie
faktura