Otrzymałem wnisoek o dodatek i niestety nie za bardzo wiem co czego i jak... Powierzchnia uzytkowa 42,20 m2. LIczba os ob w gospodarstwie - 3. wydatki ( czynsz, scieki woda , CO) 244,69zł. Dochód z 3 mc wyniósł 1169,09zł. Jak obliczyc DM ? Prosze o pomoc.
ręce \"opadywują\"...
to jak Ty się znalazłeś na tym stanowisku?
Zainwestuj w szkolenie...
Choć śmiem przypuszczać, że nawet na szkoleniu nie uczą tak banalnych rzeczy jak wyliczenie dodatku krok po kroku...
Zakładam nieśmiało, że Twój nowy dział, Zielony, dysponuje programem do liczenia dodatków? I jakimiś segregatorami z poprzednimi wnioskami? Musisz gdzieś mieć, pod ręką kopalnię wiedzy, tylko sięgnij... Najprawdopodobniej nie jest to pierwszy wniosek o dodatek mieszkaniowy tej rodziny - sprawdź, jak to wyglądało w segregatorze sprzed pół roku...
Trudno mi się odnieść do takich sytuacji, trudno uwierzyć, że ktoś z marszu dostaje obsługę dodatków, bez wdrożenia, pomocy poprzedników etc., etc.
niestety tak bywa. ktos idie na L4 - ktos dostaje zadanie po tej osobie- a nikogo nie interesuje czy \" umie\" to ugryżć czy nie - Radz sobie sam. Niestety ta rodzina ubiega sie po raz pierwszy wiec odniesienia zadnego .. Zerknąłem do innych wniosków- cos tam wiem , zmora jest dla mnie wyliczenie ceny za 1 kwh - wiec choc moze w te kwestii cos podpowiecie ???
Szczerze Ci współczuję, choć za bardzo bym się tym nie przejmowała... Nie ma sensu się stresować, jeśli ktoś \"mądry\" wrzucił Cię na głęboką wodę... dobra, nieważne. Co do faktury za energię... egh... może tutaj coś znajdziesz \"dla siebie\". https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... ategory=10
u mnie troszke inaczej na fakturze to wygląda- jest składnik zmienny , składni stały stawki sieciowej , opłata abonamentowa, opłata przejsciowa - i co od czego mam odjąc _ dodam ze dostawca energii jest firma PGE ...
Prosto i skutecznie będzie chyba tak:
1) sumujemy zużycie energii (zależne od kWh)
2) sumujemy ceny zależne od miesięcy (podatek może być doliczony do netto na końcu)
3) od ceny faktury odejmujemy cenę jak w p.2)
4) różnicę z p.3) dzielimy przez energię z p.1)
Jeśli wynik będzie rzędu 0,5-0,6 to w raczej jest w porządku.