tak jak w opisie - zielony- POMOCY - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 17 mar 2014, 10:21

Otrzymałem wnisoek o dodatek i niestety nie za bardzo wiem co czego i jak... Powierzchnia uzytkowa 42,20 m2. LIczba os ob w gospodarstwie - 3. wydatki ( czynsz, scieki woda , CO) 244,69zł. Dochód z 3 mc wyniósł 1169,09zł. Jak obliczyc DM ? Prosze o pomoc.
~zielony

Napisano: 17 mar 2014, 10:48

ręce \"opadywują\"...
to jak Ty się znalazłeś na tym stanowisku?
Zainwestuj w szkolenie...
Choć śmiem przypuszczać, że nawet na szkoleniu nie uczą tak banalnych rzeczy jak wyliczenie dodatku krok po kroku...

~gorzatka

Napisano: 17 mar 2014, 11:04

Zakładam nieśmiało, że Twój nowy dział, Zielony, dysponuje programem do liczenia dodatków? I jakimiś segregatorami z poprzednimi wnioskami? Musisz gdzieś mieć, pod ręką kopalnię wiedzy, tylko sięgnij... Najprawdopodobniej nie jest to pierwszy wniosek o dodatek mieszkaniowy tej rodziny - sprawdź, jak to wyglądało w segregatorze sprzed pół roku...

Trudno mi się odnieść do takich sytuacji, trudno uwierzyć, że ktoś z marszu dostaje obsługę dodatków, bez wdrożenia, pomocy poprzedników etc., etc.
~Krwawa

Napisano: 17 mar 2014, 11:24

niestety tak bywa. ktos idie na L4 - ktos dostaje zadanie po tej osobie- a nikogo nie interesuje czy \" umie\" to ugryżć czy nie - Radz sobie sam. Niestety ta rodzina ubiega sie po raz pierwszy wiec odniesienia zadnego .. Zerknąłem do innych wniosków- cos tam wiem , zmora jest dla mnie wyliczenie ceny za 1 kwh - wiec choc moze w te kwestii cos podpowiecie ???
~zielony

Napisano: 17 mar 2014, 12:03

Szczerze Ci współczuję, choć za bardzo bym się tym nie przejmowała... Nie ma sensu się stresować, jeśli ktoś \"mądry\" wrzucił Cię na głęboką wodę... dobra, nieważne. :) Co do faktury za energię... egh... może tutaj coś znajdziesz \"dla siebie\". ;) https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... ategory=10
~Krwawa

Napisano: 17 mar 2014, 13:40

u mnie troszke inaczej na fakturze to wygląda- jest składnik zmienny , składni stały stawki sieciowej , opłata abonamentowa, opłata przejsciowa - i co od czego mam odjąc _ dodam ze dostawca energii jest firma PGE ...
~zielony

Napisano: 17 mar 2014, 14:12

Prosto i skutecznie będzie chyba tak:
1) sumujemy zużycie energii (zależne od kWh)
2) sumujemy ceny zależne od miesięcy (podatek może być doliczony do netto na końcu)
3) od ceny faktury odejmujemy cenę jak w p.2)
4) różnicę z p.3) dzielimy przez energię z p.1)
Jeśli wynik będzie rzędu 0,5-0,6 to w raczej jest w porządku.
~jh

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x