telefon do systemu CGM

ODPOWIEDZ
Katarzyna1
Stażysta
Zajmuję się: Podinspektor
Kontakt:

telefon do systemu CGM

Post autor: Katarzyna1 »

Czy spotkaliście się kiedykolwiek z systemem CGM do monitorowania poziomu cukru? Wiem, że częściowo jest dofinansowanie z NFZ do sensorów ale konkretnie matka chce telefon w ramach LBT do monitowania systemu aby otrzymywać powiadomienia jak dziecko jest w przedszkolu. Co o tym sadzicie? Ja raczej byłabym na nie ale może ktoś mnie naprowadzi na inny tok myślenia.
MoKingSkills
Stażysta
Zajmuję się: pfron
Kontakt:

Re: telefon do systemu CGM

Post autor: MoKingSkills »

To jest przecież sprzęt medyczny, a taki może być dofinansowany tylko w zaopatrzeniu ortoped. Poza tym ja tu nie widzę żadnych barier technicznych dla osoby niepełnosprawnej. Jakie dziecko ma bariery?
Katarzyna1
Stażysta
Zajmuję się: Podinspektor
Kontakt:

Post autor: Katarzyna1 »

Dzięki wielkie. Też tak sądzę. Ludzie to teraz wymyślają... Matce chodzi o to, że jak dziecko będzie miało niski poziom cukru to z telefonu (na które chce dostać dofinansowanie dla dziecka) dostanie info na swój telefon.
pppcccppprrr
Stażysta
Zajmuję się: PFRON
Kontakt:

Post autor: pppcccppprrr »

To będzie ułatwienie dla opiekun, ale dziecku żadnych barier nie zlikwiduje.
ania22
Stażysta
Zajmuję się: rehabilitacja społeczna osób niepełnopsrawnych
Kontakt:

Post autor: ania22 »

MoKingSkills pisze: 27 sty 2022, 0:13 To jest przecież sprzęt medyczny, a taki może być dofinansowany tylko w zaopatrzeniu ortoped. Poza tym ja tu nie widzę żadnych barier technicznych dla osoby niepełnosprawnej. Jakie dziecko ma bariery?
przemawia do mnie twoja argumentacja. Uważam, ze nie.
ODPOWIEDZ