kwestia jest tego co określimy jako zbyteczne.
Jeżeli umieszczenie informacji o datach wypłat mogę zrobić w decyzji (w szablonie) i nie muszę tworzyć odrębnego pisma to jako zbyteczne traktuję te pismo.
Ale ja leniwy jestem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
i to jest myśl Elmer Faktycznie jak w decyzji zawrzemy informacje ( a zawsze przeciez informujemy od kiesy wypłaty i za jaki okres, ewentualnie wyrównaie swiadczenia) dodatkowo wrzucimy w spsobie wypłaty cały harmonogram wypłat na poszczególne miesiące to przeciez bedzie wszytko!!! Tylko ze to bedzie dobre na obecne okresy. Ale co z okresami za wcześniejsze?
Musimy przecież przesłac decyzjie( w tym przypadku potwierdzoną kserokopie decyzj) i tą nieszczesną infomacjie
W tym przepisie nie ma żadnego obowiązku podawania w decyzji daty wypłat sw z fa w poszczególnych miesiacach.
Czytajcie to co jest napisane i nie wymyslajcie znowu obowiazków któtrych nie ma.
Wysyłac bedziemy decyzję wraz z informacją że jest ona realizowana, czyloi że ida wypłaty na jej podstawie (bo przeciez rownie dobrze moga nie isc wypłaty bo jest jakies wstrzymanie itp i wtedy nie powstaje dług skoro nie ma wypłat sw z fa) oraz z informacją (np. na oddzielnym świstku papieru, z datami wypłat, albo z góry okreslonymi a potem tylko ewentualne dodatkowe info jak jakas data wypłaty bedzie inna faktycznie).
Oczywiscie ktos moze podac tez w decyzji, np w pouczeniu lub uzasadnieniu date/daty wypłat świadczeń z fa (nawet obecnie niektórzy tak robia i w fa i w śr) i wtedy zadnej dodatkowej informacji nie wysyla komornikowi tylko ewentualne info gdyby w jakims miesiacu była inna data wypłaty.