terminale mobilne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 sty 2014, 0:33

Czy ktoś już otrzymał umowę na terminal? Nie wiem co robić. Otzrymaliśmy jeden terminal nie posiadamy żadnej umowy i nie wiemy co z nim robić. Leży w szafie , a jak jest u was???
~iza

Napisano: 06 sty 2014, 12:40

\"Dostałam już terminal. Nie otrzymałam natomiast do dzisiaj ani podpisanej umowy, ani haseł. Cisza. Jak jest u was ?\" - napisała w innym wątku ~mona

Tych umów jest do podpisania całkiem sporo - dokładnie 2495. Zakładając, że zajmuje się tym w MPiPS nie więcej niż kilka osób, nie powinno dziwić, że jeszcze nie do wszystkich dotarły podpisane umowy.

Wykaz emp@tycznych OPS
https://projektempatia.mpips.gov.pl/uplo ... ial-tm.pdf
~emp@tyk

Napisano: 16 sty 2014, 11:14

u mnie tez nic. lezy w szafie i tylko miejsce na polce zajmuje
~Ewela

Napisano: 16 sty 2014, 11:24

u mnie też leży w szafie pancernej zamkniety na klucz a stacjonarny nawet nie podpiety stoi w kącie bo ma linuksa do niczego nie pasuje a kolejna maszyna do pisania nam nie jest potrzebna. Wogle nie wiadomo co z tym zrobić. może by kaieś szolenie albo przynajmniej naradę zwołać . Bo tyle kasy w błoto wywalić to cos nie halo
~ela

Napisano: 16 sty 2014, 11:49

Już kilkadziesiąt ośrodków jest podłączonych i działa. Podobno sukcesywnie mają być przyłączane kolejne w określonej liczbie co miesiąc. Takie informacje zostały przekazane 9 stycznia przez Wykonawcę Emp@tii.
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 16 sty 2014, 14:50

A macie je ubezpieczone alb przyjęte na stan?
~et

Napisano: 16 sty 2014, 15:26

Jaki stacjonarny? - myśmy dostali tylko 2 terminale
~Kali

Napisano: 16 sty 2014, 16:14

Niektóre OPS-y otrzymały PC-ty z monitorami (a nieliczne z drukarkami). Proszę nie łączyć projektu empatia z tym darem od podatników (europejskich). Pc-ty zostały sfinansowane z łunijnego budżetu a koordynatorem tego rozdawnictwa było Centrum Rozwoju Zasobów Ludzkich (projekt empatia prowadzi MPiPS). Z jakiego klucza komu zostały przydzielone te \"piece\" nie jestem w stanie rozgryźć, bo to chyba najtajniesza tajemnica tajnych piwnic \"Centrum\". Mój kołchoz dostał 4 zestawy (komp + monitor, klawiatura, mycha i głośniki). Są gminy które nie dostały nic, a inne nawet po 20 zestawów. Ale jak to mówią - darowanemu kuniowi nie zagląda się w paszczu. Mam oczywiście obiekcje czy trzeba było wrzucać te myszki i klawiatury, bo są one najgorszym ch.łamem jaki moje kaprawe oczy widziały. No i ten nieszczęsny dysk twardy. Ktoś kto robił specyfikacje do przetargu pewnikiem wpisał 500 giga - i tyle. No to sprytny dostawca (firma NTT) wt.rynił do pudła ten na 5400 obrotów, a więc taki jak w laptopach. Czyli mimo dość szybkiego procesora i5 system i tak będzie mulił bo ma wolny dysk. A propos systemu. Pożałowali na Billa Gatesa (no teraz już Steva Ballmera) i miast „windy” zamontowali koszmarny linux Suse czy jakoś tak. Troche na nim poklikałem i stwierdziłem że to szrot. Natywna rozdziałka jest na full HD i podpinając inny monitor ma się duży problem, bo zmiana pikselozy to dłubanie i pisanie z ręki a i to się buntuje i nie chce zmienić deflaudowych ustawień. Program biurowy (czyli taki linuxowy word i excel) to katastrofa na całej linii. Żeby nie biadolić - zakupiłem licencje na Win 8 i łamiąc zapisy użyczenia (chyba do kwietnia- później przechodzą na własność) zainstalowałem \"okienka\" wyrzucając precz pokracznego linuxa (nie mam nic do lunixa, mam go na serwerze i sobie chwale ale nie tej up.ierdliwej wersji \"Suse\" tylko Fedora). Świetny za to jest monitor. 23 calowy HP-ek, podświetlany led czyli energooszczędny na najnowszym złączu display-port (miast licenciowanego hdmi). Obraz bez zarzutu, a foty gołych bab na nim jak ta żyleta. Mimo wszystko z tego miejsca składam podziękowania podatnikom Soviet Unio.. znaczy się Unii Europejskiej za ten dar, no i oczywiście Centrum Rozwoju za wyrwanie z brukselskiej paszczy tego worka euroforsy na zakup urządzeń do śledzenia znajomych na faceboo, znaczy się wytężonej pracy na rzecz obywateli...
~fenix

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x