Proszę o informację, czy w Pomoście nie można zmienić decyzji "matki" ?. Obecnie przy zmianach wysokości zasiłku stałego Pomost zmienia tylko poprzednią decyzję zmieniającą z 2012 roku ( poprzednia zmiana kryteriów). Czy jest możliwe aby móc zmieniać pierwotną decyzję przyznającą zasiłek stały ?
Jeżeli decyzja matka była zmieniana to możesz zmienić tylko ostatnią decyzję czyli zmieniająca; no chyba, że chodzi Ci o kwestie wydruku, to na wzorcu masz możliwość ustawienia jako nr decyzji zmienianej decyzję pierwotną
Dzięki Walek, chodzi mi o to, że poprawnym jest zmiana "matki" a pomost robi to niewłaściwie ? To Dlaczego Sygnity tego nie zmienia ? Być może istnieje możliwość tylko ja tego nie potrafię ?
No ok, to jako podstawę możesz wskazać ostatnią decyzję zmieniającą w całości. Jeśli w sprawie już przez Twoją obecną decyzją istnieje wcześniej decyzja zmieniająca w całości to znaczy, że decyzja pierwotna została zmieniona w całości. Zatem jej już kolejny raz nie zmieniasz. Zmieniasz tę decyzję która zmieniła w całości decyzję pierwotną. Na jakiej podstawie twierdzisz że jest to nieprawidłowe, Pomost Std działa tak od samego początku swojego istnienia i nigdy wcześniej nikt z ponad 2000 Ośrodków używających Pomostu tego nie zakwestionował.
Szanowny Tomku, nie uważam się za geniusza, ale prawnik twierdzi, że należy zmienić "Matkę" jeśli zamiana dotyczy części decyzji np. kwoty. I zawsze, nawet jeśli kwotę zmieniam 7 razy to zmieniam pierwotną decyzję a nie ostatnią zmieniającą w części. Stąd moje pytanie i wątpliwości. Pozdrawiam