totalna maskra
totalna maskra
wniosek przesłany przez bank w kwietniu mylnie do nas zamiast do gminy, nie rozpatrzony, nie przekierowany dalej, strona poinformowana telefonicznie że powinna złożyć do gminy teraz pan się rzuca że chce kasę od kwietnia, podobno nie wiedział ze ma złożyć w gminie, co zrobić ?? ja wybrnąć błagam o pomoc
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
Re: totalna maskra
co to znaczy "do nas zamiast do gminy"
No przekazać wniosek zgodne z właściwością. Lepiej późno niż wcale...
przyszło do ops mialo byc do gops, to jest już grubo po terminie na pewno można to odesłać tak po prostu jakie będą konsekwencje proszę o porade
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
ty to MUSISZ przekazać do organu właściwego. A ten Pan ma termin zachowany i jak mu przysługuje to powinni wyrównać od kwietnia.`miśkA pisze:przyszło do ops mialo byc do gops, to jest już grubo po terminie na pewno można to odesłać tak po prostu jakie będą konsekwencje proszę o porade
czy zwykłe przekazanie czy jakieś konkretne? pismo proszę o pomoc nie mamy prawnika i sama już nie wiem osiwiałam w 3 minuty, dodam ze Pan powiedział ze jemu się te pieniądze należą mimo że ich nie potrzebuje "ale dla zasady nas uwali" cokolwiek to znaczy
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Prawdziwa "masakra"
Zadzwoń do tego właściwego ośrodka i wyjaśnij sytuację, przekaż im i tyle.
Co tu się rozwodzić więcej, zrobiłaś spory błąd ale nikt Cię o głowę nie skróci, no chyba, że ten Pan

Zadzwoń do tego właściwego ośrodka i wyjaśnij sytuację, przekaż im i tyle.
Co tu się rozwodzić więcej, zrobiłaś spory błąd ale nikt Cię o głowę nie skróci, no chyba, że ten Pan

nasz błąd tak zgodzę się aczkolwiek był poinformowany telefonicznie ze powinien złożyć wniosek w gminie, nie ulega wątpliwości że zawaliłyśmy, ale kazdy wie jak wyglądał kwiecień, moje pytanie: czy jak teraz odeślę to gmina mu to wyrówna czy nie? jaka procedura konkretnie ? dla mnie to masakra nigdy mi się nie zdarzają takie rzeczy staram się pilnować dokumnetów
- heiland
- Administrator
- Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS
- Kontakt:
Winna wypłacić.
Normalnie wygląda a jak ma wyglądać?
Wysyłasz, rozpatrują, decyzję wydają i wypłacają.
Z telefonicznymi informacjami należy być ostrożnym i mimo wszystko na wierzchu takie sprawy trzymać.
Normalnie wygląda a jak ma wyglądać?
Wysyłasz, rozpatrują, decyzję wydają i wypłacają.
Z telefonicznymi informacjami należy być ostrożnym i mimo wszystko na wierzchu takie sprawy trzymać.
Oprócz totalna maskra - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Utrata dochodu
POMOCY!!! który art. do uchylenia?
do Elmer i innych!!!!
działalność gospodarcza
przekroczenie 2%
Jak robicie?
Domenty z zagranicy czy musi tłumaczyc.
ROPS
Metryki
zwrot 500+ jak zrobić
składki zdrowotne policji?
wywiad środowiskowy ?
zle wydana decyzja
Skład Rodziny
Wniosek
koordynacja od 2014r. - co z naszą decyzją??