trudna sprawa, doradzcie proszę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW

Napisano: 30 paź 2014, 10:02

trudna i roszczeniowa klienta uważa że jestem wobec niej niesprawiedliwa, nie kwalifikowała się do pomocy ze względu na dochód a także faktyczną sytuację materialną, teraz wymeldowała syna aby sie kwalifikować, przyszła mnie o tym poinformować jednocześnie zagroziła że jeżeli bedę jej utrudniać uzyskanie pomocy to stracę swój stołek, poskarżyła się też na mnie władzom gminy, czy mogę w tej sytuacji prosić o wyłączenie mnie ze sprawy? jeśli tak na co moge się powołać?
ankaw

Napisano: 30 paź 2014, 13:25

Wyłączenie pracownika z postępowania określa KPA. W tym przypadku wydaje mi się, że wystarczy zgoda kierownika, żeby tą rodzina zajął się inny pracownik. Przy roszczeniowych klientach z reguły to nie wiele zmienia, ale warto spróbować.
celesta

Napisano: 30 paź 2014, 14:01

ona mnie o wszystko obwinia i szantażuje, myśle że dobrze bedzie jak ktoś z czystym spojrzeniem i obiektywnie spojrzy na jej sprawę, tylko nie wiem czy mam prawo prosić o to kierownika
ankaw

Napisano: 30 paź 2014, 14:58

Najlepiej przedyskutować to z kierownikiem, jeżeli masz odpowiednie argumenty jest to do załatwienia. Może zmiana pracownika wpłynie korzystnie na klienta to i kierownik będzie miał spokojniej. Przecież jeżeli ona składa skargi u "władz" to twój szef musi się tłumaczyć i wyjaśniać.
celesta

Napisano: 30 paź 2014, 18:59

nIE MA PODSTAW DO WYŁĄCZENIA PRACOWNIKA NAWET GDYBY O TO NAPISAŁ KLIENT.
WYMELDOWAŁA?? OKI!!! NIECH PODA JEGO ADRES OBECNY I WYWIAD ALIMENTACYJNY.
NIE ZNA ADRESU? A JAK WYGLĄDA HISTORIA RODZINY? JAKIE BYŁY RELACJE? PRAWIDŁOWE? I NARAZ SA ZŁE?
JA BYM SOBIE TO SPRAWDZAŁA WCHODZĄC W ŚRODOWISKO BEZ ZAPOWIEDZI.
Wredna1

Napisano: 30 paź 2014, 21:45

Najgorsze co możesz zrobić to UCIEC....

rób swoje... co ma piernik do wiatraka?? w sensie wymeldowanie a zamieszkanie?? - nie sugeruj się wymeldowaniem.. jeżeli dalej tam mieszka wlicz go do członków rodziny
Rajski
Referent
Od: 11 wrz 2014, 17:01
Zajmuję się:

Napisano: 03 lis 2014, 21:40

kierownik może przydzielić do obsługi tej kobiety innego socjalnego z tego samego ośrodka
...

Napisano: 04 lis 2014, 9:01

Ale co pomysli kierownik o pracowniku ktory nei potrafi poradzic sobie z klientem ? to pytanie retoryczne.
BadAss

Napisano: 04 lis 2014, 9:27

no cóż. widać nie jestem z żelaza i nie z każdym daje rade, potrafie się do tego przyznać, w tym przypadku padły oskarzenia na moją osobę a nawet groźby, chodziło mi o to, żeby ktoś ze świeżością spojrzał na sprawę, być może potwierdził to co ja myśle a może nie,może to ja się mylę
ankaw

Napisano: 04 lis 2014, 10:36

no to poproś o konsultacje innego pracownika albo kierownika to bedziesz miec świeże spojrzenie
ass

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
cron Usuń ciasteczka witryny

x

x