Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
~lex

Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela

Post autor: ~lex »

A KIEDY BĘDĄ NAM DAWAĆ WYPOWIEDZENIA?
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

Etatysto czy twierdzisz, że nauczyciele zarabiają 5 lub 6 tysięcy złotych? Średnia ministerialna dyplomowanego tańczy około 4800 pln.
~Leon

Post autor: ~Leon »

No niewiele się Et pomylił bo ja mam około 3800 na rękę a po odebraniu dodatków zostanie może 2300.
~Marcin

Post autor: ~Marcin »

2300 brutto dodatków to tyle co pensja wychowawcy z kp ...... żal. swoją drogą to bardzo wysokie macie dodatki lub w grę wchodzą nadgodziny no i okazuje się, że pracowanik ma w jednej placówce więcej niż dyrektor w drugiej ja mam 3300 do rąsi
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

u mnie koleżanka z KP pracy się pochwaliła, zasadniczą ma mniejszą niż ja, staż pracy - połowa mojego a i tak ma pensję równą z moją ;)

trzeba wiedzieć z kim trzymać, żeby dodatków dostać około 70% ... ja z KN tyle nie mam ;)
~etatysta

Post autor: ~etatysta »

Marcinie - tak jak wcześniej pisałem w innym wątku. To co napisał Leon to średnia pensja osoby zatrudnionej w Polsce na stanowisku specjalisty. Średnia pensja dyrektora w Polsce jest dwukrotnie wyższa. Twoje poglądy idealnie wpisują się w ideę deprofesjonalizacji opieki nad dzieckiem osieroconym. W nieprofesjonalnych placówkach nie potrzeba prawdziwych specjalistów i prawdziwych dyrektorów. Poziomy wynagrodzeń, które dla Ciebie są normalne, to zarobki pracowników (personelu niższego i średniego) i ich kierowników. \"By żyło się lepiej...\" ;)
~Marianna

Post autor: ~Marianna »

poprieram całkowicie wypowiedz Etatysty
~Leon

Post autor: ~Leon »

Ale to Ty Marcin masz za mało a nie ja za dużo. Ale i ja i Ty godziliśmy się na określone warunki a nie na zmniejszanie pensji w wyniku jakiejś ustawy. Ja mam normalne dodatki 30% za trudne i 10 % wiejski, około 90zł mieszkaniowy 20% stażowy, coś tam za nocki, zastępstwa wybitnie rzadko w kryzysowych sytuacjach, święta do odebrania,jestem dyplomowany i taka wypłata. wszystko zgodne z KN i godne. Odrzyj to z dodatków zobaczysz co zostanie. Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?
~Gosia

Post autor: ~Gosia »

my mamy 5 procent za trudne warunki, zabrali nam już dawno, więc dużo nie stracimy w porównaniu z wami
z jakiej okazji mieszkaniowy????
~Gosia

Post autor: ~Gosia »

sorki,mieszkaniowy na podstawie kn:)
ODPOWIEDZ