Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Etatysto czy twierdzisz, że nauczyciele zarabiają 5 lub 6 tysięcy złotych? Średnia ministerialna dyplomowanego tańczy około 4800 pln.
No niewiele się Et pomylił bo ja mam około 3800 na rękę a po odebraniu dodatków zostanie może 2300.
2300 brutto dodatków to tyle co pensja wychowawcy z kp ...... żal. swoją drogą to bardzo wysokie macie dodatki lub w grę wchodzą nadgodziny no i okazuje się, że pracowanik ma w jednej placówce więcej niż dyrektor w drugiej ja mam 3300 do rąsi
u mnie koleżanka z KP pracy się pochwaliła, zasadniczą ma mniejszą niż ja, staż pracy - połowa mojego a i tak ma pensję równą z moją 
trzeba wiedzieć z kim trzymać, żeby dodatków dostać około 70% ... ja z KN tyle nie mam

trzeba wiedzieć z kim trzymać, żeby dodatków dostać około 70% ... ja z KN tyle nie mam

Marcinie - tak jak wcześniej pisałem w innym wątku. To co napisał Leon to średnia pensja osoby zatrudnionej w Polsce na stanowisku specjalisty. Średnia pensja dyrektora w Polsce jest dwukrotnie wyższa. Twoje poglądy idealnie wpisują się w ideę deprofesjonalizacji opieki nad dzieckiem osieroconym. W nieprofesjonalnych placówkach nie potrzeba prawdziwych specjalistów i prawdziwych dyrektorów. Poziomy wynagrodzeń, które dla Ciebie są normalne, to zarobki pracowników (personelu niższego i średniego) i ich kierowników. \"By żyło się lepiej...\"

Ale to Ty Marcin masz za mało a nie ja za dużo. Ale i ja i Ty godziliśmy się na określone warunki a nie na zmniejszanie pensji w wyniku jakiejś ustawy. Ja mam normalne dodatki 30% za trudne i 10 % wiejski, około 90zł mieszkaniowy 20% stażowy, coś tam za nocki, zastępstwa wybitnie rzadko w kryzysowych sytuacjach, święta do odebrania,jestem dyplomowany i taka wypłata. wszystko zgodne z KN i godne. Odrzyj to z dodatków zobaczysz co zostanie. Jak żyć Panie Premierze, jak żyć?
my mamy 5 procent za trudne warunki, zabrali nam już dawno, więc dużo nie stracimy w porównaniu z wami
z jakiej okazji mieszkaniowy????
z jakiej okazji mieszkaniowy????
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)