A ja właśnie po prawie 17 latach pracy od dziś jestem na takim urlopie...kończę kolejne podyplomówki i mam nadzieję na znalezienie pracy z KN od września 2013
dlaczego my poprostu nie zmobilizujemy sie i nie zaczniemy czegoś robić wszystko nam zabieraja to przeciez my jesteśmy z tymi dziecmi 24 na dobe my je podcieramy sprzatamy wymiociny, uczymy ,tulimy, my narażamy swoje życie kiedy mają napady szału i agresji za co za te 1500 zł ,ludzie zróbmy cos ,zmówmy jakiś protest strajk czy cos tak nie może być
Kasiu wiem ze chcesz dobrze ,ale kto będzie bronił w rządzie wytwór komuny? tak nas spostrzegają ,nie chodzi tez o dobro dzieci tylko o oszczędności.można zrobić protest - ja mogę jechać do wawy. jak pielęgniarki czy górnicy - tylko ze nas jest za mało żeby ktoś nas słuchał .
Ale jaki wytwór komuny? Kasi nie chodzi raczej o kartę i protest w jej obronie, bo 1500zł to na KP się zarabia. Chociaż u mnie jest dziewczyna zatrudniona na pełny etat i dostaje na rękę 1130zł. To chyba rekord. Myślę,że nawet na wspominanych tu czasem kasach w marketach można zarobić więcej.
a czy jest możliwe aby karta była zniesiona przez ten okres 2 lat czy zniesienie karty zależy od dyr.placówki czy to jest oblig że osoby na kn przejdą na kp 01.01.2014