Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
Re: Tryb zniesienia Karty Nauczyciela
alu napisz mi proszę co byo przed kartą naucz.,bo ja pracuję od 1996 w dd(myślałam ,że od zawsze była karta!)
Ja pracuję od 1995 i była karta.U mnie w grupie koleżanka pracuje od 1984 i od początku na karcie.Ala może wcześniej nie pracowała na stanowisku wychowawcy...
Karta Nauczyciele jako akt prawny istnieje od 1982 r. Wcześniej była ciemnota, zabobon i walka z powszechnym analfabetyzmem
Wracamy do tych czasów

do Juli, dom dziecka, w którym pracuję był kiedyś domem małego dziecka. Nie było u nas etatów wychowawcy, były tylko opiekunki dziecięce, etaty wychowawcy wprowadzili w 1995. Wcześniej zarząd nad nami sprawowała służba zdrowia, potem zespół obsługi placówek opiekuńczo- wychowawczych,....a potem to już wiecie, oświata, pomoc społeczna, a teraz ...?
Ręka do góry, kto uważa że jak zlikwidują KN w placówkach to będzie lepiej?
jak zlikwiduja KN to wszyscy będą jechac na tym samym wózku!może w koncu skończą się wasnie i więcej ludzi się zjednoczy:)
ciekawe kiedy staniemy w kolejce po pomoc w ops-ch,tak jak rodzice naszych podopiecznych
Oprócz Tryb zniesienia Karty Nauczyciela - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
Zaproszenie
prowadzenie warsztatów w placówce
Centrum Obsługi Placówek
zarobki wychowawcy wg.nowej ustawy
koordynator wychowawca
zróbmy coś ,bo bedzie jeszcze gorzej
zarobki prowadzących rodzinne domy dziecka
DIAGNOZA
przeniesienie dziecka do placówki innego typu
znowu podwyżki!
Renta wychowanka
podpowiedzcie:)