turnus rehabilitacyjny - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 11 maja 2016, 10:16

otrzymałam dofinansowanie do turnusu rehabilitacyjnego i chce wyjechać na turnus za dwa kilka dni. PCPR się nie zgadza twierdząc, że powinnam poinformować na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu. Co mogę w tej sprawie zrobić.
Mirka25

Napisano: 11 maja 2016, 11:06

pracownicy tego pcpr postępują zgodnie z przepisami rozporządzenia dot. turnusów, tj:

"§ 7. Osoba niepełnosprawna, w terminie 30 dni od otrzymania powiadomienia o przyznaniu dofinansowania, nie później jednak niż na 21 dni przed dniem rozpoczęcia turnusu rehabilitacyjnego, przekazuje centrum pomocy informację o wyborze turnusu, w którym będzie uczestniczyła."

u mnie był przypadek że na 6-7 dni przed rozpoczęciem turnusu, poszliśmy osobie na rękę i wszystko załatwiliśmy, czyli oświadczenie organizatora turnusu i przelew, co nie do końca jest zgodne z ww. przepisem, może kontrola się nie czepi i a jak się czepi to może uda się wytłumaczyć;

ale na 2 dni przed rozpoczęciem turnusu to lekka przesada, proszę się nie dziwić, nie wszyscy urzędnicy chcą brać odpowiedzialność za wykonanie pracy niezgodnej z przepisami

proponuje wybrać inny termin turnusu
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x