dłuznik przebywa w zakładzie karnym,
moje pytanie jest takie do którego US wysyłam TW, ze względu na miejsce pobytu dluznika w zakładzie czy ze względu na jego adres zamieszkania,
odebrał mi decyzję i upomnienie w zakładzie ???
Jak dłużnik przebywa w Zakładzie Karnym to nie wystawia się TW .
Po pierwsze - w zakładzie karnym nie posiada jakiegokolwiek majątku.
Po drugie Komornik z urzędu skarbowego nie pójdzie do więzienia sprawdzić dłużnika, a jeśli wie, że jest w więzieniu to nie pofatyguje się do jego miejsca zamieszkania.
Po trzecie - jak Urząd Skarbowy przyjmie tytuł wykonawczy takiego Pana to i tak go po jakimś czasie umorzy a Wy tzn. OPS/Urząd otrzyma postanowienie o umorzeniu postępowania a następnie wezwanie do zapłaty za koszty komornika ......
Ja w swojej praktyce robię tak, że jak wiem , że dłużnik jest w ZK to wysyłam mu upomnienie i na tym kończę. Wysyłam zapytanie do kiedy ma karę i jak opuści ZK to wtedy dopiero wystawiam TW.
Jestem po kontroli Urzędu Wojewódzkiego, potem NIK'u i wszystko jest git, także myślę, że robię dobrze.
"Jak dłużnik przebywa w Zakładzie Karnym to nie wystawia się TW ".
poproszę o podstawę prawną
"Po pierwsze - w zakładzie karnym nie posiada jakiegokolwiek majątku".
a to jest bardzo dziwna teoria. rozumiem, że w zakładzie nie może pracować i uzyskiwać dochodu, rozumiem, żę osadzenie w ZK jest równoznaczne z np. zabraniem 10 ha pola, które posiadał przed osadzeneim
"Po drugie Komornik z urzędu skarbowego nie pójdzie do więzienia sprawdzić dłużnika, a jeśli wie, że jest w więzieniu to nie pofatyguje się do jego miejsca zamieszkania".
co zrobi komornik to mnie nic nie interesuje
"Po trzecie - jak Urząd Skarbowy przyjmie tytuł wykonawczy takiego Pana to i tak go po jakimś czasie umorzy a Wy tzn. OPS/Urząd otrzyma postanowienie o umorzeniu postępowania a następnie wezwanie do zapłaty za koszty komornika ...... "
90% spraw jest umarzanych i obciążają nas kosztami
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
moj dłuznik przebywa w zk - odsiaduje 25 lat za morderstwo, pracuje w ZK, z miejscowosci gdzie wczesniej mieszkał jest wymeldowany. wysłałam TW do US tam gdzie jest ZK i tytuły mi odesłali z uzasadnieniem ze pan nie przebywa w ZK z zamiarem przebywania tam na stałe.... to co dalej mam robic?