TW i info - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 15 lip 2014, 12:51

Mam prośbę czy ktoś wystawiał już nowe tytułu wykonawcze i pisał info dot. tych tytułów. Jeśli tak to proszę dajcie wzór takiego pisma z informacją. ;)
klaudia2

Napisano: 15 lip 2014, 14:29

Tyle odsłon i brak odpowiedzi może Elmer się wypowie>>>. :lol:
klaudia2

Napisano: 15 lip 2014, 14:44

ja jestem po szkoleniu z Mazurkiewiczem i z tego co on mówił to pismo z informacją wygląda jak zwykłe pismo przewodnie czyli Burmistrz/Prezydent przesyła w załączeniu tytuły wykonawcze dłużnika alimentacyjnego (tu jego dane). tytuł wykonawczy z dnia.... nr... Jeżeli byś faktycznie znał jakieś szczegóły na jego temat, które US interesują to je piszesz ale tak prawdę powiedziawszy to nie bardzo wiem coby tu można dopisać... ja wysyłam teraz TW dłużnika który przebywa w ZK więc dołącze tam informację tegoż Zakładu dot. okresu osadzenia dłużnika.

Aaa i jeśli wystawiasz już TW wg nowego wzoru to warto zawrzeć tam taki dopisek odnośnie przedawnienia (poz. nr 4 w rubryce E1 tytułu) "Z uwagi na fakt, że tytuł wykonawczy dotyczy należności dłużnika aliemntacyjnego a ustawa o pomocy osobom uprawnionym do alimentów nie przewiduje przedawnienia takich należności, poz. nr 4 w rubryce E1 zostaje niewypełniona" - coś w ten deseń.
knz

Napisano: 16 lip 2014, 8:14

Ta informacje o przedawnieniu to w tej informacji dopisać??
Jolcia

Napisano: 16 lip 2014, 11:17

tak, jeżeli robisz tytuł wg nowego druku. jeżeli po staremu to nie bo tam nie było takiej rubryczki :)
knz

Napisano: 16 lip 2014, 11:34

MOŻE POMOŻECIE, ROBIĘ ZA KOLEŻANKĘ TW ZA OKRES 01.10.2013-31.03.2014 CO MAM WPISAĆ W RUBRYKACH ROK/OKRES - TWORZĄ MI SIĘ DWA TYTUŁY >
gops4

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x