Sławko i tu się mylisz Wójt, Burmistrz czy Prezydent nie jest właścicielem lokali komunalnych lecz GMINA a takowy wybrany włodarz posiada akt wyboru i nie raz musi go okazać gdy reprezentuje gminę na zewnątrz (bo kto to wie kto jest Wójtem Pcimia Dolnego lub Koziej Wólki)
Lokale komunalne mają zarządcę a zarządca ma na nie kwity czy to dokumenty komunalizacyjne czy księgi wieczyste (a my zaś winniśmy wierzyć instytucją samorządowym) a znając "przedsiębiorczość" naszych rodaków musimy pamiętać, że nie raz już ktoś sprzedawał Kolumnę Zygmunta czy Pałac Kultury a więc i o dodatek może się pokusić .......... wyjaśnienie tego faktu w trakcie postępowania nie stanowi ujmy dla wnioskodawcy a i nam tyłek chroni
A czy ja powiedziałem, że wójt burmistrz itd jest właścicielem. On reprezentuje właściciela jest organem, osobą właściciela reprezentującą. I wierz mi nie zawsze zarządcy komunalni posiadają dokumenty potwierdzające prawa własności, mało tego, zdarza się, że zarządzają bez tytułu prawnego, umowy nawet prywatną własnością. A z tą wiarą instytucjom samorządowym nie przesadzajmy, dlaczego tak dużo spraw sądowych samorządy przegrywają (z własnych doświadczeń) W swojej wypowiedzi chciałem tylko uświadomić niektórym, ze nie muszą być bardziej święci od papieża. Formalnym wymogiem jaki musi spełnić wnioskodawca jest posiadanie umowy najmu. A gdybym ja był właścicielem tej kamienicy to moja odpowiedź byłaby krótka. Księgi wieczyste są jawne.