Ubezpieczenia, płatnik, bazy danych itp - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 24 kwie 2024, 10:14

Bazę płatnika macie wspólną dla świadczeń rodzinnych i pomocy społecznej i deklaracje wspólne czy da się to jakoś rozdzielić, żeby każdy robił swoje i ze swojego się rozliczał? Bo sobie w paradę wchodzimy z PS i wzajemnie przeszkadzamy :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 24 kwie 2024, 13:47

Baza danych jest u nas wspólna...ale w paradę sobie nie wchodzimy. Wygląda to w ten sposób, że Ps zaciąga listy ze składkami z pomostu a my z SR Sygnity, ale później dziewczyna z PS łączy to w jedna całość i wysyła jako MOPS, ale z tego co mi mówiła przed chwilą dziewczyna któa u mnie się zajmuje zusami to w paradę sobie nie wchodzą, wręcz przeciwnie - jedna z drugą się konsultuje czasami.
Wiesiek Mops
Praktykant
Od: 27 wrz 2017, 11:55
Zajmuję się: FA, ŚW, ŚR

Napisano: 25 kwie 2024, 8:29

no u nas niestety skala robi zamieszanie bo my mamy grubo ponad 500 ubezpieczonych a PS jakoś 200-300 :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 25 kwie 2024, 8:55

Tom. pisze:
24 kwie 2024, 10:14
Bazę płatnika macie wspólną dla świadczeń rodzinnych i pomocy społecznej i deklaracje wspólne czy da się to jakoś rozdzielić, żeby każdy robił swoje i ze swojego się rozliczał? Bo sobie w paradę wchodzimy z PS i wzajemnie przeszkadzamy :lol:
Tom nie da się rozdzielić, z powodów formalnych nie można zrobić dwóch osobnych deklaracji dla klientów - dla jednych z pomocy dla drugich ze świadczeń ponieważ DRA 51 jest jedno dla wszystkich podopiecznych, da się "rozdzielić" dla pracowników i klientów bo dla pracowników DRA jest numerem 01, a dla klientów 51, baza zawsze będzie jedna, natomiast w rejestrach są dwie instytucje pracownicy i podopieczni i to się przełącza tworząc deklaracje
bones
Referent
Od: 28 cze 2017, 8:36
Zajmuję się: St. specj.

Napisano: 25 kwie 2024, 9:08

pracowników mamy oddzielnie ;) bazy pracowniczej nawet nie widzimy...

o tym wszystkim co piszesz to właśnie wiem, robiłem sporo i jeszcze czasem robię w Płatniku ale może byłoby coś o czym nie wiem i jakiś magiczny sposób.... szukam, szukam.... nawet padł pomysł, żeby jeden płatnik został na mopsie a zrobić drugiego na nipie gminy ;) i mądre głowy się zastanawiają nad tym :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 25 kwie 2024, 10:04

my mamy jedną bazę :D
księgowa robi pracowników
ja śp i zasiłki stałe
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem