uchwała odnośnie biologicznych - Stare tematy

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]

Napisano: 11 kwie 2012, 12:02

no tak, jeszcze upoważnienie do wydawania decyzji
~Ollka

Napisano: 11 kwie 2012, 12:03

no a w końcu na jednej decyzji robicie odpłatność obojga rodziców czy wystawiacie 2 decyzje??? dla kazdego osobno?
~dora

Napisano: 11 kwie 2012, 12:29

ja dla każdego osobno o Wy?
~Ollka

Napisano: 11 kwie 2012, 12:44

ja robić będę osobno, ale tam gdzie prowadzą wspólne gosp. dom. to razem jedna decyzję, ale to są przypadki odstępujące.
~a

Napisano: 12 kwie 2012, 12:01

Zagląda tu ktoś kto nie ma jeszcze uchwały ogłoszonej w dzienniku, a brakuje mu też zapisu że uchwała będzie obowiązywała od 1 stycznia? odezwijcie się:)
~a

Napisano: 12 kwie 2012, 14:04

my co prawda mamy uchwałę, ale nie ma zapisu że obowiązuje od 01.01.2012 - jednak wydając decyzje będziemy je wydawać w momencie obowiązywania nowej uchwały więc zgodnie z nowymi zapisami
~:)

Napisano: 12 kwie 2012, 14:09

a na jaki okres? konkretnie chodzi mi od kiedy? od 1 kwietnia? wasza uchwała została ogłoszona przed końcem marca? bo jeśli tak to zmienia to postać rzeczy.
~a

Napisano: 12 kwie 2012, 15:39

Została ogłoszona 26.03.2012 r. Co do okresu na jaki jest wydawana decyzja to teraz nie będziemy podawać ram czasowych w decyzji, po roku będziemy weryfikować i jeśli syt się nie zmieni to decyzja nadal obowiązuje, jeśli syt się zmieni to wtedy zmienimy decyzję
~:)

Napisano: 12 kwie 2012, 18:50

pamiętajcie o jednej podstawowej rzeczy: \"Lex retro non agit !!!\" - prawo nie działa wstecz
~irena

Napisano: 12 kwie 2012, 19:20

~a jesteśmy w tej samej sytuacji też nie mamy ogłoszonej uchwały a potrwa to pewnie dość długo znając nasze wojewódźtwo ale to nasz radca zrobił takie zamieszanie nie zgadzając się na zapis z mocą obowiązującą od 1 stycznia a teraz twierdzi że wszystkim mamy naliczać odpłatność a potem ewentualnie umarzać czyli 2 razy więcej roboty bo planujemy wydać decyzję na okres 3,4 mc tak do czerwca a potem umorzyć im należnośći ponownie wszcząć postępowanie i wydać nowe decyzje w oparciu o uchwałę
~ann

Strona 3 z 4    [ Posty: 35 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x