czy ta ulga na dzieci bedzie wliczana w danym miesiacu czy bedziemy ją dzielić przez 12 miesięcy????MadJack pisze: 15 sty 2021, 15:43 No mogą być z tym cyrki. Ja chyba jak będę przygotowywał deklaracje to zrobię tylko do odhaczenia czy posiada dochody inne niż podlegające opodatkowaniu zgodnie z takim a takim art. ustawy o świadczeniach rodzinnych. Mniejsza szansa, że cały art. wywalą.
Już nie mogę się doczekać, jak będę próbować wyciągać od ludzi kwotę otrzymywanej ulgi na dzieci która właśnie dochodem nieopodatkowanym jest.
Uchwała Rady Gminy
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Uchwała Rady Gminy
- MadJack
- Referent
- Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
- Kontakt:
Będziemy liczyć w danym miesiącu, jeśli wnioskodawca otrzyma w okresie trzech mieś. poprzedzających datę złożenia wniosku. Zwykle skarbówka daje zwrot maj, czerwiec.beatab pisze: 19 sty 2021, 9:35czy ta ulga na dzieci bedzie wliczana w danym miesiacu czy bedziemy ją dzielić przez 12 miesięcy????MadJack pisze: 15 sty 2021, 15:43 No mogą być z tym cyrki. Ja chyba jak będę przygotowywał deklaracje to zrobię tylko do odhaczenia czy posiada dochody inne niż podlegające opodatkowaniu zgodnie z takim a takim art. ustawy o świadczeniach rodzinnych. Mniejsza szansa, że cały art. wywalą.
Już nie mogę się doczekać, jak będę próbować wyciągać od ludzi kwotę otrzymywanej ulgi na dzieci która właśnie dochodem nieopodatkowanym jest.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
ja zrobiłam coś takiego ....., chciałabym poznać wasze opinie ?
- Załączniki
-
deklaracja.docx
- (27.51 KiB) Pobrany 166 razy
-
- Referent
- Zajmuję się: DM i DE
- Kontakt:
Wymieniając w deklaracji dokładnie co liczymy do dochodów musisz pamiętać że każda zmiana danych w tej liście będzie wiązać się z nową uchwała rady miasta, a to będzie bardzo kłopotliwe. Trzeba to jakoś inaczej zrobić.lusia&lusia pisze: 21 sty 2021, 15:27 macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
no wiesz zrobiłam to tak ,jak sugerował szkoleniowiec, w ten sposób miało nam pomóc wyłapywać dochodyFantomas pisze: 21 sty 2021, 16:06Wymieniając w deklaracji dokładnie co liczymy do dochodów musisz pamiętać że każda zmiana danych w tej liście będzie wiązać się z nową uchwała rady miasta, a to będzie bardzo kłopotliwe. Trzeba to jakoś inaczej zrobić.lusia&lusia pisze: 21 sty 2021, 15:27 macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi
- Kontakt:
To pouczenie o dochodzie zrób jako osobny dokument, nie pod deklaracje. Wtedy unikniesz sytuacji, w której będziesz musiała co chwila zmieniać druk deklaracji o dochodachlusia&lusia pisze: 21 sty 2021, 15:27 macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
a czy ktoś z was posiada projekt uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej ?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
kamos90 pisze: 25 sty 2021, 19:50 a czy ktoś z was posiada projekt uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej ?
Ja przymierzam się do napisania uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej może wspólnymi siłami coś stworzymy?. Już wiesz o ile procent będziesz wnioskował ?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
Marcin77 pisze: 26 sty 2021, 10:44kamos90 pisze: 25 sty 2021, 19:50 a czy ktoś z was posiada projekt uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej ?
Ja przymierzam się do napisania uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej może wspólnymi siłami coś stworzymy?. Już wiesz o ile procent będziesz wnioskował ?
możemyale moja szefowa to będzie drążyć tak na wszystkie sposoby to może za 2 tygodnie coś wyłuskam
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Nie może wejść w życie po 14 dniach. OD 1 LIPCA ma być 

Oprócz Uchwała Rady Gminy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
zapotrzebowanie na dopłatę do czynszu
Dopłaty do czynszu-zapotrzebowanie
mieszkanie własnościowe - odowa przyznania świadczenia
wywóz szamba do czynszu ?
wniosek o środki na dopłaty do czynszów