Uchwała Rady Gminy

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
beatab
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Uchwała Rady Gminy

Post autor: beatab »

MadJack pisze: 15 sty 2021, 15:43 No mogą być z tym cyrki. Ja chyba jak będę przygotowywał deklaracje to zrobię tylko do odhaczenia czy posiada dochody inne niż podlegające opodatkowaniu zgodnie z takim a takim art. ustawy o świadczeniach rodzinnych. Mniejsza szansa, że cały art. wywalą.

Już nie mogę się doczekać, jak będę próbować wyciągać od ludzi kwotę otrzymywanej ulgi na dzieci która właśnie dochodem nieopodatkowanym jest.
czy ta ulga na dzieci bedzie wliczana w danym miesiacu czy bedziemy ją dzielić przez 12 miesięcy????
Awatar użytkownika
MadJack
Referent
Zajmuję się: DE, DM, FA, ST, ŚW
Kontakt:

Post autor: MadJack »

beatab pisze: 19 sty 2021, 9:35
MadJack pisze: 15 sty 2021, 15:43 No mogą być z tym cyrki. Ja chyba jak będę przygotowywał deklaracje to zrobię tylko do odhaczenia czy posiada dochody inne niż podlegające opodatkowaniu zgodnie z takim a takim art. ustawy o świadczeniach rodzinnych. Mniejsza szansa, że cały art. wywalą.

Już nie mogę się doczekać, jak będę próbować wyciągać od ludzi kwotę otrzymywanej ulgi na dzieci która właśnie dochodem nieopodatkowanym jest.
czy ta ulga na dzieci bedzie wliczana w danym miesiacu czy bedziemy ją dzielić przez 12 miesięcy????
Będziemy liczyć w danym miesiącu, jeśli wnioskodawca otrzyma w okresie trzech mieś. poprzedzających datę złożenia wniosku. Zwykle skarbówka daje zwrot maj, czerwiec.
lusia&lusia
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

Post autor: lusia&lusia »

macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
ja zrobiłam coś takiego ....., chciałabym poznać wasze opinie ?
Załączniki
deklaracja.docx
(27.51 KiB) Pobrany 166 razy
Fantomas
Referent
Zajmuję się: DM i DE
Kontakt:

Post autor: Fantomas »

lusia&lusia pisze: 21 sty 2021, 15:27 macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
Wymieniając w deklaracji dokładnie co liczymy do dochodów musisz pamiętać że każda zmiana danych w tej liście będzie wiązać się z nową uchwała rady miasta, a to będzie bardzo kłopotliwe. Trzeba to jakoś inaczej zrobić.
lusia&lusia
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
Kontakt:

Post autor: lusia&lusia »

Fantomas pisze: 21 sty 2021, 16:06
lusia&lusia pisze: 21 sty 2021, 15:27 macie jakieś propozycję odnośnie deklaracji?
Wymieniając w deklaracji dokładnie co liczymy do dochodów musisz pamiętać że każda zmiana danych w tej liście będzie wiązać się z nową uchwała rady miasta, a to będzie bardzo kłopotliwe. Trzeba to jakoś inaczej zrobić.
no wiesz zrobiłam to tak ,jak sugerował szkoleniowiec, w ten sposób miało nam pomóc wyłapywać dochody
RudaMaruda
Praktykant
Zajmuję się: Dodatkami mieszkaniowymi
Kontakt:

Post autor: RudaMaruda »

To pouczenie o dochodzie zrób jako osobny dokument, nie pod deklaracje. Wtedy unikniesz sytuacji, w której będziesz musiała co chwila zmieniać druk deklaracji o dochodach
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

a czy ktoś z was posiada projekt uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej ?
Marcin77
Praktykant
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: Marcin77 »

kamos90 pisze: 25 sty 2021, 19:50 a czy ktoś z was posiada projekt uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej ?

Ja przymierzam się do napisania uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej może wspólnymi siłami coś stworzymy :D ?. Już wiesz o ile procent będziesz wnioskował ?
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

Marcin77 pisze: 26 sty 2021, 10:44
kamos90 pisze: 25 sty 2021, 19:50 a czy ktoś z was posiada projekt uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej ?

Ja przymierzam się do napisania uchwały w.s podwyższenia maksymalnej normatywnej powierzchni użytkowej może wspólnymi siłami coś stworzymy :D ?. Już wiesz o ile procent będziesz wnioskował ?

możemy :) ale moja szefowa to będzie drążyć tak na wszystkie sposoby to może za 2 tygodnie coś wyłuskam
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Post autor: Maxima »

Nie może wejść w życie po 14 dniach. OD 1 LIPCA ma być ;)
ODPOWIEDZ