tak oczywiście ale zawieszenie było zrobione do momentu przedłożenia orzeczenia zasiłek okresowy także przyznany był do momentu przedłożenia orzeczenia bez określonego terminu
od 1 stycznia na podstawie art. 106 ust.na czas zawieszonego postępowania w sprawie zasiłku stałego do przedłożenia orzeczenia.Na szkoleniu powiedziane było że taka okresówka może się ciągnąć do dwóch lat wiem że to chore
owszem może się ciągnąc ale dajesz np od stycznia do marca i potem ....a wiesz spytam jutro bo faktycznie jak czytać przepis wprost to masz rację i wypada tylko od... w wysokości... i teraz w kwietniu przychodzi ze stałym to uchylasz od maja taka dziwną okresówke a zasiłek od stycznia do kwietnia pomniejszony o okresówkę a potem bez okresówki. To ma jakiś sens.
tak mi powiedziano: dla bezpieczeństwa można zawiesić na np na 3 miesiące o dać okresowy. Potem odwieszasz o dajesz stały do okresowego i potem bez okresowego.
Pytanie jest takie: zawieszenie 3 mce , okresowy 3 mce3 a orzeczenie przynosi po dwóch mce? i ci dalej? odwieszenie o stały do tego okresowego na 3 miesiąc tyż??? W twoje sytuacji to jak pisałam wyżej.
po raz kolejny pytam co za debil wymyślił zmiany. O tak dawałam wyrównanie zasiłku stałego jeżeli był to kolejny a dokumenty złożył w terminie( na to były wyroki NSA) Ta zmiana tylko dla tych co po raz pierwszy a i tak jak się zgłaszali nie pozostawali bez pomocy: celowe, okresowe . Kogo swędział długopis albo ile pieniedzy wziął za takie grzebanie w prawie.