Uchylenie decyzji po strwierdzeniu koordynacji

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Uchylenie decyzji po strwierdzeniu koordynacji

Post autor: miła »

Pani ma przyznane prawo do 500+ od 1 kwietnia. W trakcie pobierania mąż wyjechał za granicę. Z ROPSu dostałam info że mam uchylić decyzje od momentu kiedy zachodzi koordynacja. Czy mam to w izydzie zrobić przez zmianę decyzji, czy wygaśnięcie prawa, czy wstrzymanie świadczenia?
miła
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Uchylenie decyzji po strwierdzeniu koordynacji

Post autor: miła »

ma ktoś może wzór takiej decyzji uchylającej?
zuzia12345

Re: Uchylenie decyzji po strwierdzeniu koordynacji

Post autor: zuzia12345 »

ja robię - decyzję uchylającą
Na podstawie art. 104 kpa oraz art. 16 ust. 6 ustawy z dnia 11 lutego 2016r. o pomocy państwa w wychowaniu dzieci (Dz. U. z 2016 r. poz. 195),

postanawiam Uchylić z dniem ..... decyzję nr ... z dn. ...w spr.

Decyzją Nr przyznano ...
Z informacji otrzymanej z ROPS w... z dnia nr pisma . wynika, że w sprawie świadczeń wychowawczych na dzieci......... mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego z uwagi .............
Zgodnie z art. 16 ust. 2 w/w ustawy o pomocy państwa w wychowywaniu dzieci , w przypadku gdy marszałek województwa, w sytuacji, o której mowa w ust. 2, ustali, że mają zastosowanie przepisy o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego, organ właściwy uchyla decyzję przyznającą świadczenia rodzinne od dnia, w którym osoba podlega ustawodawstwu państwa, o którym mowa w ust.1, w zakresie świadczeń na rodzinę w związku ze stosowaniem przepisów o koordynacji systemów zabezpieczenia społecznego.
Biorąc powyższe pod uwagę postanawiam jak w sentencji decyzji.
ODPOWIEDZ