Uchylenie FA - od kiedy? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 16 sty 2014, 15:22

Jagoda, behemot racja, prawidłowym działaniem byłoby uruchomienie trybu postępowania \"nieważnościowego\".

Strona złożyła wniosek o uchylenie dec, zapewne \"Znak zapytania\" w celu ułatwienia sobie/przyśpieszenia całej procedury nazwijmy to skrótowo naprawczej, postanowił dogadać się ze stroną.

\"przy byle kontroli masz przes....bo wada jest ewidentna.\"
Tak naprawdę to szczerze wątpię behemot by nie tyle byle kontrola ale nawet ta nieco lepiej obcykana (mając na uwadze poziom wiedzy osób kontrolujących) zauważyła to.

"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 15:27

Tak \"RR\" - dogadałam się ze stroną.

Oczywiście powiadomiłam stronę, że są 2 możliwości:
1. na Jej wniosek można uchylić decyzję przyznającą FA
2. można przesłać dokumenty do SKO w celu stwierdzenia nieważności decyzji, ale to może trochę w czasie potrwać.

Strona sama stwierdziła, że woli aby napisała uchylenie niż czekać na rozstrzygnięcie SKO.
~Znak zapytania

Napisano: 16 sty 2014, 15:29

RR u mnie kontrola w kwestii przyznawania świadczeń FA skupiła się własnie na zaświadczeniach od Komorników, i Sądów-więc podpieram sie doświadczeniem w tej kwestii. Poziom kontrolujących jest hmm...rózny niemniej bezskutecznośc egzekucji jest podstawowym warunkiem i jej stwierdzenie jest najprosztsze-wystarczy jedno spojrzenie:) Nie tzreba nic liczyć, uzyskiwać, utracac itp.....więc jest łatwe do zbadania.
~behemot

Napisano: 16 sty 2014, 15:32

Nie zdarzyło mi się jeszcze odkryć tego rodzaju pomyłki w prowadzonych sprawach - zaznaczam nie zdarzyło mi się odkryć a nie popełnić.

Ale jak by się coś takiego kiedy odkryło to z człowiekiem dogadam się jak z człowiekiem a z chamem jak cham.
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 15:39

Powiem jeszcze tak, zdarzyło mi sie przyznac FA z zaśiadczeniem,ze egzekucja jest skuteczna ale z kwot wskazanych w zaświadczeniu wynikało,ze jest bezskuteczna w myśł naszych pzrepisó. W tym wypadku musiałam dogadać się z komornikiem. Nikt nie jest nieomylny, mylić sie rzecz ludzka. Z kazdej opresji da sie jakoś wyjśc, niemniej w tym konkretnym przypadku jezeli wypłaty szły od paxdziernika, innej drogi niż oficjalne unieważnienie i zwrot NP nie widze niestety. kazda inna spowoduje ewentualne nieprzyjemności dla urzednika.
~behemot

Napisano: 16 sty 2014, 15:39

behemot to że kontrola skupiła się na zaświadczeniach dot. bezskuteczności nie oznacza od razu że dość dobrze również skupiła się swego czasu na art. 156Kpa (o ile w ogóle będą świadomi tego że taki art. istnieje). Zobaczą w aktach dec NP, dowód wpłaty i przestaną się skupiać.

\"(...) podpieram sie doświadczeniem w tej kwestii.\"
Ja również ;)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 15:46

Mi tam serce by pękło z rozpaczy jakbym rękę przyłożyła do tego by człowiek (zaznaczam człowiek) nie dość że przez mój błąd kasę ma zwracać to jeszcze wybulić większe odsetki - no bo postępowanie ze 156kpa dłuższe niż ze 155kpa :)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 15:48

Powiem jeszcze tak, zdarzyło mi sie przyznac FA z zaśiadczeniem,ze egzekucja jest skuteczna ale z kwot wskazanych w zaświadczeniu wynikało,ze jest bezskuteczna w myśł naszych pzrepisó. W tym wypadku musiałam dogadać się z komornikiem. Nikt nie jest nieomylny, mylić sie rzecz ludzka. Z kazdej opresji da sie jakoś wyjśc, niemniej w tym konkretnym przypadku jezeli wypłaty szły od paxdziernika, innej drogi niż oficjalne unieważnienie i zwrot NP nie widze niestety. kazda inna spowoduje ewentualne nieprzyjemności dla urzednika. Jak masz miękkie serce to musisz miec twardą d.....
~behemot

Napisano: 16 sty 2014, 15:52

Tak, znana jestem z twardej d.upy i miękkiego serca...

Ani twarda d. ani miękkie serce rozum starczy ;)
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 16 sty 2014, 15:54

Rozm nakazuje zastosować KPA.....podpowiedz babce, żeby zastosowała wobec Ciebie procedurę odszkodowawczą skoro jesteś taka dobra:)))) My jesteśmy ubezpieczeni:)))) wy pewnie też.
~behemot

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x