Proszę o poradę a mianowicie: W sierpniu została wydana decyzja na dożywianie 2 dzieci w szkole w grudniu matka zrezygnowała z dożywiania 1 dziecka więc zmieniłam decyzje w częścii uchyliłam dożywianie jednego dziecka natomiast teraz matka zrezygnowała z dożywiania 2 dziecka. I tak sie zastanawiam czy mam uchylić? czy zmienić w całości? ta decyzje z sierpnia czy ta z grudnia już zmienioną?
z tego co sobie przypominam to:
1. jeżeli decyzja została zmieniona w części to nadal decyzją obowiązującą jest ta pierwotna czyli uchylasz właśnie tą pierwotną,
2. jeżeli decyzja została zmieniona w całości to obowiązującą jest ta zmieniająca i wtedy uchylamy właśnie tą
Po rezygnacji matki z jednego obiadu zmieniłaś decyzję w części przysługującej tej a tej czyli nie uchylałaś w całości i nie wydałaś nowej.
Dlatego uchylasz w całości matkę, pierwszą decyzję z sierpnia.
tak piszą wszyscy wyżej,jest tylko jedno ale..........decyzje na dożywianie powinny być wydane do grudnia, kiedyś też pisałyśmy na rok szkolny od IX do VI, niestety kontrola zakwestionowała i powinno być od I do VI i od IX do XII
O politykę finansową jej chodzi, czy coś takiego.
Nam kontrola tego nigdy nie zarzuciła, że świadczenia płacimy na rok szkolny, a nie do końca grudnia i od stycznia kolejne podanie i nowa decyzja.