uchylenie za szybko do Ewalu i mądrych głów - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 02 maja 2016, 12:48

Witam może ktoś z mądrych głów i fachowców mi wyjaśni. Jeżeli za szybko było zrobione uchylenie( mam oświadczenie strony o wstrzymanie zr bo podjął super prace i będzie lepiej zarabiać ) i się strona nie odwołała a teraz zgłasza się ,po 3- 4 mcach mc żeby sprawdzić czy nie za szybko była dec uchylona o miesiąc to czy jest jakaś możliwość cofniecia takiego uchylenia i wypłaceniu kasy wstecz .Chciałabym wiedzieć czy pracownik gdyby sie pomylił na przyszłość to może cofnąć się.Wiem , wiem ,że pracownik się nie może mylić.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 02 maja 2016, 14:07

"pracownik się nie może mylić"
kłamstwo, kłamstwo i jeszcze raz kłamstwo

Art. 31. Jeżeli odmowa przyznania świadczeń rodzinnych lub ustalenie ich wysokości były następstwem błędu podmiotu realizującego zadania w zakresie świadczeń rodzinnych, wypłata świadczeń rodzinnych może nastąpić za 3 lata wstecz, licząc od dnia zawiadomienia o popełnieniu błędu lub dnia wydania decyzji prostującej błąd z urzędu.

A teraz mi odpowiedz na proste pytanie - jak była wydana decyzja Stronie i o co się ona zwracała (wstrzymanie a uchylenie to dwie różne bajki).
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 03 maja 2016, 8:26

chyba w oświadczeniu było o wstrzymanie od miesiąca a decyzja była wydana uchylająca świadczenia rodzinne w całości. Może mi po krótce wyjasnisz, jeżeli coś było zrobione nie tak..Bardzo proszę i nie sprawi Tobie to problemu
Mam też problem z pogramem Sygnity z zakończeniem decyzji w normalnej formie jak zawsze to się odbywa na jakim pracujcie może mi podpowie ktoś, inna sprawa.
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 03 maja 2016, 8:31

chyba ,ze jeszcze mogło być napisane ,że rezygnuje z pobierania zasiłku od miesiąca ... Jeżeli tak to jak to można rozwiązać.Dziękuję za odpowiedzi z Twojej stronie i naprowadzenie mnie na ewentualne błędy.
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x