uchylenie zr i fa ?maturzysta w pracy - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 26 cze 2016, 18:08

Hej nie ukrywam,że liczę na wasza podpowiedz bo mam wątpliwości.
Mam takie sytuacje odnośnie fa i śr .
Mam problem z rozgryzieniem sytuacji dwóch maturzystów, jak to jestz tymi uczniami na logikę to się domyślam ale jak wy praktykujecie u siebie.
W jednym przypadku chodzi o taką sytuację maturzysta kończy szkołe ,matka pobiera na niego zr i on fa na siebie. Poszedł do pracy w kwietniu bo juz zakończył szkołę, teraz dopiero zgłosił że pracuje, czy musi zwracać kasę i uchylam decyzje ale od kiedy z fa uchylić ? Czy jeżeli kolega wystawił dec do 31.08 na zr i fa to zostawiam bez zmian i nie ruszam?
Jak to jest z tym statusem ucznia dziecko już się nie uczy ale dec przez poprzednika była wydana do sierpnia co z tym robić bo jestem w czarnej d... :x :?
Co z zr też przez matkę do zwrptu?od kiedy
Druga sytuacja taka sama tylko że od czerwca pani zgłosiła już po wypłatach świadczeń.
Błagam pomóżcie.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2016, 20:00

rok szkolny trwa do 31 sierpnia .. i przyznany jest ok ... jak uczeń poszedł do pracy to normalnie postępujesz jak przy uzyskaniu dochodu w rodzinnie .. czyli dochód za drugi miesiąc
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2016, 20:31

Dzięki Ewalu :D rozumiem ,że ewentualnie uchylam jakby było przekroczenie na funduszu też? A może ty mi jeszcze podpowiesz , dzwoniłam po osrodkach odnośnie uzyskania dochodu na stażu unijnym , dowiedziałam sie żę to nie jest uzysk i nie wlicza się tego do dochodu, jestem ciekawa też Twojego zdania z góry dzieki za odpowiedzi :D
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Napisano: 27 cze 2016, 7:31

staż unijny nie jest dochodem uzyskanym ... ale i utraconym tez nie jest
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 27 cze 2016, 8:06

Ewalu piękne dzięki, zawsze mogę na ciebie liczyć :D :D :D :D
ab83
Podinspektor
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]