uchylone św.rodzicielskie, od kiedy świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 16 sty 2026, 14:08

bardzo proszę o podpowiedź:
chodzi o św rodzicielskie i św. pielęgnacyjne na to samo dziecko. Wiem że niektórzy uważają że można pobierać oba świadczenia, inni że tylko jedno. Mam problem z głowy bo Pani sama w dniu 30 grudnia napisała prośbę o uchylenie św. rodzicielskiego, decyzje wydałam 2 grudnia. I w dniu 2 grudnia złożyła na św. pielęgnacyjne. Wniosek o orzeczenie złożyła 21.10.2025. I teraz wydając decyzję w dniu dzisiejszym zastanawiam się od kiedy przyznać świadczenie pielęgnacyjne ?
milaś
Stażysta
Od: 12 lip 2023, 10:10
Zajmuję się: ŚR, FA

Napisano: 16 sty 2026, 14:53

Gdzieś kiedyś na forum czytałem, że niektórzy uchylają rodzicielski, a przyznają śp od daty złożenia wniosku na komisję jeżeli w trzech miesiącach się zmieścił, ale nie jestem pewny. Chętnie też się dowiem bo u nas takiej sytuacji jeszcze nie było ;-)
„Kłopot z życiem polega na tym, że nie ma się okazji go przećwiczyć i od razu robi się to na poważnie” :ugeek:
Bazyli
Stażysta
Od: 07 paź 2025, 8:59
Zajmuję się: Świadczenia rodzinne

Napisano: 16 sty 2026, 14:57

Bazyli pisze:
16 sty 2026, 14:53
Gdzieś kiedyś na forum czytałem, że niektórzy uchylają rodzicielski, a przyznają śp od daty złożenia wniosku na komisję jeżeli w trzech miesiącach się zmieścił, ale nie jestem pewny. Chętnie też się dowiem bo u nas takiej sytuacji jeszcze nie było ;-)
no właśnie tez to czytałam i tak się teraz zastanawiam, bo miałam zamiar przyznać od 1 stycznia 2026
milaś
Stażysta
Od: 12 lip 2023, 10:10
Zajmuję się: ŚR, FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x