uchylone w całości orzeczenie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]

Napisano: 12 lut 2015, 9:42

Kobieta w poprzednim okresie zasiłkowym pobierała św.piel., zasiłek piel. oraz dodatek do kszt. i rehab. na syna. skończyło się orzeczenie.kolejne dostał już bez możliwości pobierania św.piel. więc na ten okres zasiłkowy kobieta dostała tylko zasiłek piel. i dodatek na kszt. i rehab. odwołała się od tego nowego orzeczenia (dnia 02.12.2014 r.) - wczoraj przyniosła odpowiedz- uchylenie zaskarżonego orzeczenia w całości z dnia 16.01.2015 r.

I teraz wszystko od początku nowego okresu Pani musi pozwracać tak? czy jednak skoro posiedzenie w sprawie odwołania było w dniu 16.01.2015 i wtedy uchylili całe orzeczenie-to może dopiero od lutego jej sie nie należy to wszystko?

POMOCY co robic po kolei ?
b.k.

Napisano: 12 lut 2015, 9:51

uchylili i co ? ... dziecko już jest zdrowe ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 9:55

no najwidoczniej ich zdaniem jest. doradze kobiecie zeby sie jeszcze odwolywala... no ale ja tak czy siak muze z tym cos zrobic poki co.
b.k.

Napisano: 12 lut 2015, 9:58

jestem w szoku :shock: :shock: :shock: :shock: jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją, żeby po odwołaniu było gorzej a nie lepiej :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 10:11

no wlasnie. i co teraz? bo powiem szczerze, że różne opcje chodzą mi po glowie. ale chce jeszcze uslyszec zdanie innych, bo od niedawna jestem w świadczeniach.
b.k.

Napisano: 12 lut 2015, 10:45

ja jak wiem, że osoba będzie się odwoływać to nie płacę nic .. bo i tak dostanie wyrównanie
ale zdarza się i tak, że nie mam tej świadomości .. ale nigdy nie miałam takiego przypadku

wracając to twojego pytania to na zdrowy rozum masz nienależnie pobrane bo płaciłaś świadczenia na orzeczenie, którego nie ma .. masakra

może inni inaczej uważają ..
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 11:13

Ale gdyby kobieta się nie odwoływał to zp. i rehabilitacyjny by przysługiwał. Musi się dalej odwoływać, ty uchylasz decyzję i kobieta występuje o umorzenie tych należności.
Gość

Napisano: 12 lut 2015, 11:16

Gość pisze:Ale gdyby kobieta się nie odwoływał to zp. i rehabilitacyjny by przysługiwał.
i widzisz ja się dlatego zszokowałam bo niejednokrotnie podpowiadam ludziom by się odwoływali : "nic Pani nie traci a skorzystać może .." :roll:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 11:24

ewalu pisze:jestem w szoku :shock: :shock: :shock: :shock: jeszcze nie spotkałam się z taką sytuacją, żeby po odwołaniu było gorzej a nie lepiej :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Wczoraj przyszła do nas kobieta, której poradziliśmy odwołanie od orzeczenia - bo miała umiarkowany (wcześniej znaczny/ wymaga w punktach 7 i 8), więc nie łapała się na SP, po odwołaniu dostała... lekki :) Idzie nowe.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 12 lut 2015, 11:27

no tak-od lutego juz jej nie wyplace tych swiadczeń-to oczywiste. no wiec moj pomysl byl taki zeby wlasnie uchylic decyzje te przyznajace. pozniej wydac decyzje o nienaleznie pobranych. tylko nie wiem od kiedy ma te nienaleznie? od poczatku tego zlego uchylonego rzeczenia tak? czy jednak od stycznia bo wtedy uznali to orzeczenie za niewlasciwe?
b.k.

Strona 1 z 3    [ Posty: 27 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x