Ukraina nauczanie zdalne

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Justaaa
Praktykant
Zajmuję się: ŚR i FA KDR
Kontakt:

Ukraina nauczanie zdalne

Post autor: Justaaa »

Ukrainka złożyła nowy wniosek na rodzinne w którym oświadczyła że córka lat 16 od września będzie kontynuowała naukę zdalnie w Ukraińskiej szkole.
Z wyjaśnień Ministerstwa wynika że powinnam przyznać ZR ale co z dodatkami jak rozpoczęcie czy dojazd?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Re: Ukraina nauczanie zdalne

Post autor: Szarak »

Jak już bazujesz na wyjaśnieniach to doczytaj je w całości w szczególności pytanie nr 10
jka
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: jka »

Czyli dalej przyznajemy dzieciom uczącym się zdalne w szkole ukraińskiej?
Bo miał być koniec z rozdawnictwem i że dzieci muszą uczyć się w polskich szkołach żeby otrzymać świadczenia, a z tego co czytam świadczenia rodzinne nadal będą wypłacane osobom uczącym się zdalnie w ukraińskiej szkole. Dobrze myślę?
Awatar użytkownika
Szarak
VIP
Zajmuję się: Multitasking
Kontakt:

Post autor: Szarak »

jka pisze: 23 lip 2024, 8:45 Czyli dalej przyznajemy dzieciom uczącym się zdalne w szkole ukraińskiej?
Bo miał być koniec z rozdawnictwem i że dzieci muszą uczyć się w polskich szkołach żeby otrzymać świadczenia, a z tego co czytam świadczenia rodzinne nadal będą wypłacane osobom uczącym się zdalnie w ukraińskiej szkole. Dobrze myślę?
To zrobili obowiązek nauki w Polsce do 800+ a do rodzinnego zostawili po staremu. W COVID płaciliśmy dojazdy i rrs na dzieci więc nie widzę podstaw by teraz nie płacić. Tak po prawdzie i tak wszystkie dziecka pójdą do szkoły w Polsce bo nie będą chcieli stracić 800+. Wszystkie moje UKRy mają już dziecka zapisane ale w SIO dopiero będzie widać we wrześniu.
ODPOWIEDZ