ulga na dzieci - Świadczenia rodzinne

Strona 5 z 7    [ Posty: 65 ]

Napisano: 01 paź 2015, 13:57

prawda jest taka, ze Ci co podjęli decyzję żeby "nie widzieć" zaświadczenia US szukają uzasadnienia swojej decyzji a ponieważ nie chcą być osamotnieni w swojej decyzji to robią innym sieczkę z mózgu. Ludzie istnieje coś takiego "prawdziwość dokumentu urzędowego" którego nie ma prawa żaden referent podważać
Ania gops

Napisano: 01 paź 2015, 13:58

Jestem inspektorem. Mogę?
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 01 paź 2015, 14:02

a główny specjalista może?

i w czym referent z hydry US jest lepszy od referenta z OPS czy UM?
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 01 paź 2015, 14:08

ulżyło mi. Mogę podważać (tylko za bardzo nie mam co bo mi US takich sztuk nie robi). Nie jestem referentem
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2015, 14:09

Ania gops pisze:Ludzie istnieje coś takiego "prawdziwość dokumentu urzędowego" którego nie ma prawa żaden referent podważać
Tak, szczególnie wystawionego wbrew przepisom. Przy tym jestem inspektorem więc rozumiem, że ja to mogę podważyć.
Ania gops pisze:ze Ci co podjęli decyzję żeby "nie widzieć" zaświadczenia US szukają uzasadnienia swojej decyzji a ponieważ nie chcą być osamotnieni w swojej decyzji to robią innym sieczkę z mózgu.
Podjęliśmy decyzję, żeby działać zgodnie z prawem, wiesz, dla urzędnika to powinien być imperatyw. I z tego co widzę, ludzie którzy znają się na swojej robocie jednogłośnie się wypowiadają w tej sprawie, podobnie szkoleniowcy, podobnie (o dziwo!) ministerstwo. Więc kto tu jest osamotniony?
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2015, 18:02

Ania gops pisze:prawda jest taka, ze Ci co podjęli decyzję żeby "nie widzieć" zaświadczenia US szukają uzasadnienia swojej decyzji a ponieważ nie chcą być osamotnieni w swojej decyzji to robią innym sieczkę z mózgu. Ludzie istnieje coś takiego "prawdziwość dokumentu urzędowego" którego nie ma prawa żaden referent podważać
Nareszcie ktos "mądrym głowom" tego forum spróbował cos wyjaśnić w tej kwestii . Skoro US wystawia mi takie zaświadczenia i powiedział ze tego nie zmieni bo tak jest dla nich dobrze to jak ja mam sam decydować czy brać to do dochodu czy tez nie skoro spełnia wymagania z ustawy o SR to nie ma innego wyjścia. Ja nie wezmę od osoby takiego zaświadczenia a ona na drugi dzien pójdzie i na mnie skargę złoży ze nie biorą dokumentów potrzebnych do zasiłku. Mamy masę przypadków ze ludzie sie odwołują od decyzji przyNajacych chyba tylko po to żeby urzędnikom zaszkodzić. Sorry ale w tej sytuacji to ja jestem kryty bo pracuje na dokumentach które wystawia US. Ktos tam chyba ponosi odpowiedzialność w tych US za swoje czyny do cholery jasnej !!!!!!
ania98

Napisano: 01 paź 2015, 18:31

ania98 pisze:Skoro US wystawia mi takie zaświadczenia i powiedział ze tego nie zmieni bo tak jest dla nich dobrze to jak ja mam sam decydować czy brać to do dochodu czy tez nie skoro spełnia wymagania z ustawy o SR to nie ma innego wyjścia.
jak to mówi gimbaza: "jebłem" :lol:

fpisójcie mjazda, pszyźlemy wam kontrol :twisted: :lol:
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 01 paź 2015, 19:38

Ania gops pisze:prawda jest taka, ze Ci co podjęli decyzję żeby "nie widzieć" zaświadczenia US szukają uzasadnienia swojej decyzji a ponieważ nie chcą być osamotnieni w swojej decyzji to robią innym sieczkę z mózgu. Ludzie istnieje coś takiego "prawdziwość dokumentu urzędowego" którego nie ma prawa żaden referent podważać
Anusia ja jestem inspektor ale nawet jako referent mogę podważyć "prawdziwość dokumentu urzędowego" jak jest nie prawdziwy :D :D ... wzór zaświadczenia określa nasze rozporządzenie i US nie może go zmieniać wg własnego uznaniana ... sory .. i tak jak pisali inni: czym się różni inspektor/referent z US od UG/OPS .. to człowiek omylny i to :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 01 paź 2015, 20:48

nie gorączkujcie się tak, US wycofuje się z tych zaświadczeń - zaprzestają ich wydawania, poszli po rozum do głowy, że źle robili, już ich nie ma
...

Napisano: 01 paź 2015, 21:38

Tak się składa, że Ministerstwo, na które się powołujecie nie jest zdania, że to nie jest dochód tylko zakręciło się i uważa, ze należy go liczyć dopiero za rok bo został odzyskany w 2015 (niestety odliczenia od podatku też były w 2015 a US w pozycji podatek za 2014 pisze zero). Co więcej Minister Finansów wyjaśnił w jednej z interpelacji, że to odliczenie będzie brane pod uwagę i może niektóre osoby pozbawić prawa do świadczeń.
A szydzenie z kogoś kto nie zgadza się aby zaświadczenie chować do szuflady to żadna błyskotliwość tylko .... ale to już sprawa drugorzędna
Ania gops

Strona 5 z 7    [ Posty: 65 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x