umorzenie postępowania? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 14 wrz 2021, 7:49

Hej, stypendium szkolnym zajmuje się dopiero od roku....proszę napiszcie mi co mam zrobić w tej sytuacji:
- u nas w ośrodku praktykuje się, że najpierw faktury a potem wypłata, więc...

- Pani złożyła wniosek we wrześniu 2020r., następnie doniosła faktury i wypłata pod koniec grudnia za miesiące wrzesień - grudzień.

- Następnie wszczęłam postępowanie w kwietniu i złożyła Pani oświadczenie o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji dot. stypendium.

- później ślad po Pani zaginął.....zero kontaktu....telefonów nie odbierała....faktur nie doniosła wcale.

- co mam w takiej sytuacji zrobić? umorzenie postępowania? w sprawie złożonego wniosku we wrześniu 2020r. ale na okres styczeń- czerwiec?
- na forum czytałam, że wygaszenie decyzji po sierpniu ale ja nie wydałam decyzji na okres I-VI bo nie było faktur ani odzewu...
Mala_mi_OPS
Praktykant
Od: 14 wrz 2021, 7:43
Zajmuję się: stypendia

Napisano: 14 wrz 2021, 8:12

Nie rozumiem dlaczego mimo zgody strony nie została wydana decyzja na okres I-VI :ugeek: wtedy nie byłoby problemu bo można by zrobić wygaszenie; jeśli powodem był brak współpracy to wtedy umorzenie. Można by zostawić sprawę bez rozpatrzenia bo stypendium było już przyznane w okresie IX-XII 2020 ale z powodu wszczęcia postępowania (wyrażenie zgody na zmianę decyzji) mimo wszystko umorzyłabym...
InspektorOPS
Stażysta
Od: 15 paź 2020, 14:26
Zajmuję się: już chyba wszystkim ;)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem