umorzenie zaliczki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 28 mar 2014, 11:27

Przeczytałam już sporo na forum opinii na ten temat, przejrzałam wyroki w tej kwestii i nadal mam wątpliwość. Jestem OWD do którego OWW skierowalo podanie dłużnika o umorzenie zaliczki alimentacyjnej. Wystąpiłam do Komornika, wszystko bezskuteczne.. została prześwietlona sytuacja rodzinna dłużnika. Pobiera zasiłek stały, ma orzeczony stopień znaczny niepełnosprawności, jest po ciężkim wypadku - na stałe przykuty do łóżka.... wymaga stałej opieki osób trzecich.. siostra nim się opiekuje... i co? nie spełnia wymagań art. 30.1... czyli nie mogę brać pod uwagę jego sytuacji życiowej..???
~Małgosia

Napisano: 28 mar 2014, 11:56

jestem OWW i mam podobną sytuacje tylko ze dłuznik moze pracowac, orzeczenie umiarkowane...........i co dalej? z art. 30.2 nie moge umorzyć? mam przesłac do owd..?
pomóżcie nie wiem co robic
( dodam ze dłuznik kiedys mieszkał jak wierzycielka pobierała, na moim terenie, teraz nie ......) nie ma wierzycielka FA
~noWa

Napisano: 28 mar 2014, 12:37

Ty masz po prostu przesłać sprawę do OWD .
~Małgosia

Napisano: 28 mar 2014, 12:49

dzwoniłam do owd mówi ze nie podejmowałam zadnych dzialan i to ja mam rozpatrywac
~noWa

Napisano: 28 mar 2014, 17:26

nie to OWD rozpatruje
i podejmuje decyzje
~Małgosia

Napisano: 12 kwie 2014, 18:24

zgodnie z obecnymi przepisami zaliczkę mozna umorzyć tylko wg art ust. czyli jeśli jest jakaś skuteczność egzekucji i rozpatruje to OWD tylko i wyłącznie jak nie spelnia wymagań to odmowa umorzenia i niech składa do OWW ewentualnie moze się uda chociaż na chwilę obecną nie ma takiej możliwości
nnnn

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x