Witam,
potrzebuję pomocy, mam wniosek na sprzęt dla dziecka, który może być kupiony tylko w Niemczech w sumie po rozmowach z oddziałem PFRON dowiedziałam się, że nie ma z tym problemu mogą zakupić sprzęt za granicą.
Mój problem polega na tym, że nie mamy konta walutowego i muszę wypłacić pieniądze w złotówkach, teraz mam problem z umową czy ktoś miał taką umowę, że rozlicza ją w przeliczeniu na kurs euro z dnia zakupu?
jeśli tak to proszę o przesłanie wzoru na maila: [email protected]
Umowa na BT - faktura w euro
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: Umowa na BT - faktura w euro
a po co Ci konto walutowe? jeśli dostarczą Ci fakturę w języku niemieckim, opłaconą w euro, to możesz skorzystać z zapisów jakie są w AS'ie (w zasadach) tj.:
"W przypadku, gdy wnioskodawca przedłoży dokumenty, o których mowa w ust. 5 wystawione w języku innym niż język polski, w których walutą rozliczeniową jest waluta inna niż polski złoty (PLN), zobowiązany jest do przedłożenia tłumaczenia tych dokumentów na język polski przez tłumacza przysięgłego (PFRON nie refunduje kosztów związanych z tłumaczeniem tych dokumentów). Płatność przez Realizatora kwoty dofinansowania może nastąpić wówczas według kursu sprzedaży danej waluty w Banku Gospodarstwa Krajowego z dnia dokonania płatności."
i ww. zapisy trzeba umieścić w umowie (tym niech zajmie się radca prawny)
"W przypadku, gdy wnioskodawca przedłoży dokumenty, o których mowa w ust. 5 wystawione w języku innym niż język polski, w których walutą rozliczeniową jest waluta inna niż polski złoty (PLN), zobowiązany jest do przedłożenia tłumaczenia tych dokumentów na język polski przez tłumacza przysięgłego (PFRON nie refunduje kosztów związanych z tłumaczeniem tych dokumentów). Płatność przez Realizatora kwoty dofinansowania może nastąpić wówczas według kursu sprzedaży danej waluty w Banku Gospodarstwa Krajowego z dnia dokonania płatności."
i ww. zapisy trzeba umieścić w umowie (tym niech zajmie się radca prawny)
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Umowa na BT - faktura w euro
Też o tym myślałam, żeby wykorzystać zapis z ASa.
Oprócz Umowa na BT - faktura w euro - Stare tematy przeczytaj również:
diagnoza psychofizyczna dziecka - do PCPR
Odpłatność rodziców biologicznych
Elbląg 28 lipca 2016-Nowelizacja Ustawy Prawo zamówień publ
APEL
Zbiór centralny
Repatrianci
Przeszczep płuc
SPECJALIZACJA
Data faktury
zgon POŚP
pomocy